• 瀏覽: 20,463
  • 回覆: 100
老手黑的

有的士牌都算啦!仲咁無良貪到盡成咁低比人捉

[ 本帖最後由 nguyenngochung 於 2017-10-20 02:35 PM 使用http://i.discuss.com.hk/d/images/r10/iphoneD.jpg 編輯 ]

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2017-10-20 12:24 PM 發表
的士佬幾時先要交稅?
under declare

搵 ICAC 查埋佢先

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2017-10-20 12:24 PM 發表
的士佬幾時先要交稅?
都係一樣,揾會計攪數,我老豆之前都係咁做,而家到我都係跟老豆嗰套咁做

個個衰左都話自己係首次犯案架啦
係首次比人拉到丫嘛

引用:
原帖由 miuidy 於 2017-10-20 03:00 PM 發表

都係一樣,揾會計攪數,我老豆之前都係咁做,而家到我都係跟老豆嗰套咁做
有的士c機會咁做? 真係第一次聽呀
我想知你係點報? 都係求其報到唔駛交稅咁啫!

引用:
原帖由 qiuwood 於 2017-10-20 12:41 PM 發表
呃客幾十蚊嘅的士佬原來仲有米過特首
富豪幫個窮客開車,收多三十蚊好合理,個客連三十蚊都豪唔起應該搭巴士或者行路,終有日都變富豪住半山區,退庭

引用:
原帖由 tony.hk 於 2017-10-20 12:06 PM 發表
原來自顧人士咁有米
估計係退休後, 無所事事就走去渣的士.
不過, 條友既然有錢, 都要走去呃埋啲咁既錢...

引用:
原帖由 maggie1610 於 2017-10-20 03:05 PM 發表

有的士c機會咁做? 真係第一次聽呀
我想知你係點報? 都係求其報到唔駛交稅咁啫!
應該係有兩個牌,佢自己都唔識攪,咪係車行揾人教囉唔係唔要交稅,係無交咁多啫,而的士司機我就唔清楚,之前老豆自己有揸一更,到左我就無揸,我唔係做佢嗰行,只係幫佢打理下

原來黑的咁好賺?

引用:
原帖由 miuidy 於 2017-10-20 03:15 PM 發表

應該係有兩個牌,佢自己都唔識攪,咪係車行揾人教囉唔係唔要交稅,係無交咁多啫,而的士司機我就唔清楚,之前老豆自己有揸一更,到左我就無揸,我唔係做佢嗰行,只係幫佢打理下
的士c機收現金, 報幾多都係隨你

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]