• 瀏覽: 7,122
  • 回覆: 60
引用:
原帖由 skytra 於 2017-10-17 09:11 PM 發表
支持樓主練功

到時你就有神功

聽聞練成法輪神功身體不怕火燒
有個自稱法力無邊的棍棍,自己老母病危時都唔敢帶老人家就醫,原因是怕信徒知道後質疑其法力,結果……沒有結果了,老人家到了西天找真神去了

點解要理 d 假膠 / 輪子打手
由佢沉咪算 lor

引用:
原帖由 煙夫佬 於 2017-10-19 12:28 PM 發表
由佢沉咪算 lor
呢個post 幾happy 喎

當年都記得台灣流行一個新興宗教叫“上帝飛碟會“........
稱1998年會有大核戰,而上帝會派飛碟去迎接信徒......
一班信徒仲走上大廈天台期望有飛碟出現.......
(詳細可上維基搜尋飛碟教,當年亞視今日睇真d都有報導事件)

只想講,任何不知所謂既教派都有其不知所謂既信徒相信並跟隨,各花入各眼.........

純粹係填補信徒既心靈空虛,讓其在現實世界既不滿可得到精神慰藉而已........
呢種尋求心理安慰既心態,可以被別有用心既人利用,作為一種群體力量去做反政府,犯法等等既事.........

引用:
原帖由 煙夫佬 於 2017-10-19 12:28 PM 發表
由佢沉咪算 lor
咁你覆乜撚野呀

引用:
原帖由 火燎森 於 2017-10-18 06:03 PM 發表

你咁講,所有宗教都係邪教啦
完全同意,比如十字軍東征時基督教教人殺穆斯林,就是邪教,今天isis理解的伊斯蘭教也是邪教,西藏農奴主借宗教之名奴役藏民一樣是邪教,所以我舉雙手贊成共產黨的宗教政策,要信可以,不准出來傳教。

法輪教主李洪志,創建了大紀元,大紀元之父,簡稱“大紀爸”!

法輪教主李洪志的稱號有許多,比如教主、眾神之神、大紀爸,不過他最喜歡的稱呼就是“大紀爸”,尤其是喜歡女弟子叫他“大紀爸”。

引用:
原帖由 火燎森 於 2017-10-17 06:48 PM 發表
1994年喺內地有接觸過並每朝去公園練功,感覺身體的確好左,心情冇咁急躁,1999年之後所有人包括我自己都將佢定性為邪教,並且自焚事件之後好反感,最近翻看《轉法輪》,感覺都是導人向善,想問各位對尼個教有咩睇法 ...
樓主是研究或修煉這種功法,定還是加入其組織,信其信仰???

導人向善?即你不是練功而是信奉其信仰啦。

哦,原來整日在街頭派發『天滅中共』就是導人向善的行為。

引用:
原帖由 lwh168 於 2017-10-19 05:29 PM 發表

樓主是研究或修煉這種功法,定還是加入其組織,信其信仰???

導人向善?即你不是練功而是信奉其信仰啦。

哦,原來整日在街頭派發『天滅中共』就是導人向善的行為。:smile_3 ...
咪傻,孫中山夠整天派發天滅清朝咯,又如何?

引用:
原帖由 lvmin63312823 於 2017-10-19 02:42 PM 發表

完全同意,比如十字軍東征時基督教教人殺穆斯林,就是邪教,今天isis理解的伊斯蘭教也是邪教,西藏農奴主借宗教之名奴役藏民一樣是邪教,所以我舉雙手贊成共產黨的宗教政策,要信可以,不准出來傳教。
咁講共產黨又係?

引用:
原帖由 火燎森 於 2017-10-19 08:37 PM 發表

咁講共產黨又係?
是,所以中國大陸沒人信,因為我們都是聰明人

引用:
原帖由 火燎森 於 2017-10-19 08:37 PM 發表

咁講共產黨又係?
是,所以中國大陸沒人信,因為我們都是聰明人

引用:
原帖由 crn2005 於 2017-10-19 03:46 PM 發表
法輪教主李洪志,創建了大紀元,大紀元之父,簡稱“大紀爸”!

法輪教主李洪志的稱號有許多,比如教主、眾神之神、大紀爸,不過他最喜歡的稱呼就是“大紀爸”,尤其是喜歡女弟子叫他“大紀爸”。
高看李洪志了,沒有美國爸爸幫忙,靠他,做不到

引用:
原帖由 火燎森 於 2017-10-19 08:36 PM 發表

咪傻,孫中山夠整天派發天滅清朝咯,又如何?
孫中山搞武裝革命得到多數人民的響應及支持,廢輪功是外國圈養的狗奴才,中國人絕多數不但不支持它,還強烈反對它。

你將廢輪功跟孫中山相提並論,笑掉人家大牙哦。

引用:
原帖由 lwh168 於 2017-10-19 09:15 PM 發表

孫中山搞武裝革命得到多數人民的響應及支持,廢輪功是外國圈養的狗奴才,中國人絕多數不但不支持它,還強烈反對它。

你將廢輪功跟孫中山相提並論,笑掉人家大牙哦。
洪秀全夠多人支持,又如何?輸左咪一樣變走狗,向來都是成敗論英雄,唔好同我講道德

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]