• 瀏覽: 22,544
  • 回覆: 392
  • 追帖: 1
+8
引用:
原帖由 26chris 於 2017-10-16 07:45 PM 發表

政府用錢好似倒水咁
小市民自求多福
唔怪得斬釘截鐵唔做全民退保,留錢班高級公務員揮霍

898萬.都唔夠泛民拉4小時布, 市民損失既費用.

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-10-16 08:06 PM 發表

問下李家誠同唐唐洗唔洗十年花九千萬裝修豪宅先洗成億買層新都得啦。
唐唐住法定古蹟咩?

按比例即係用廿幾萬裝修一棟村屋咋,好多咩?

引用:
原帖由 sman070707 於 2017-10-16 08:08 PM 發表

今屆政府開支只得900萬?裝修完禮賓府就無錢發綜援?

台灣最近就有單歌劇院放紅a膠櫈仔,慳嗰少少錢就成為國際笑話
一上場就花九百萬,仲有餘下四年最好唔好再搞!好地地有個網球場又拆左佢起d 地方俾人影相,一年開放幾多日呀,痴痴地。

引用:
原帖由 26chris 於 2017-10-16 08:15 PM 發表

乜重有外國官員敢來香港唔伯拒絕入境
被拒入境嗰條傻西唔係咩官員囉

地鐵沙中線掘到個古井都要花費幾千萬去保留以及延遲通車時間,損失無法估計。禮賓府是歷史古蹟,現在用幾百萬去保育實在已經很節省了。

香港好多廢青,食米唔知米貴

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-10-16 08:06 PM 發表

問下李家誠同唐唐洗唔洗十年花九千萬裝修豪宅先洗成億買層新都得啦。
on99你又知李嘉誠用幾多裝修?古跡保養你估平呀

引用:
原帖由 26chris 於 2017-10-16 07:53 PM 發表

乜你地有票選香港特首
本來有,但被泛民搞砸了。

引用:
原帖由 fff888 於 2017-10-16 08:22 PM 發表

on99你又知李嘉誠用幾多裝修?古跡保養你估平呀
現在唔係保養係七七七唔鍾意打網球整走網球場,破壞前人的建設。

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-10-16 08:19 PM 發表

一上場就花九百萬,仲有餘下四年最好唔好再搞!好地地有個網球場又拆左佢起d 地方俾人影相,一年開放幾多日呀,痴痴地。
個網球場小市民入唔入到去打?開放幾多日我唔知,但我知每次開放都排長龍,好受市民歡迎

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2017-10-16 08:18 PM 發表
898萬.都唔夠泛民拉4小時布, 市民損失既費用.
光是泛民對港珠澳大橋玩司法覆核引致延遲而耗掉的費用,已經足夠裝修禮賓府兩次了。

計番面積,咁大座,連花園,邊算貴。。。

如果真係豪裝,肯定過億。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]