• 瀏覽: 22,537
  • 回覆: 392
  • 追帖: 1
+8
集體回億wo!至小1億啦!900咁少!

引用:
原帖由 無聊閒人2011 於 2017-10-16 06:59 PM 發表

你都幾得意
帖係你開
你無睇過內文?
自己開帖自己做標題黨?
師兄講得好!秒殺

我幢村屋整幢豪華裝修只需要1000萬,整幢2100呎,外加花園萬呎,耗一年時間完成,個個睇到都大讚。

又裝修2萬呎酒樓,大埔新開一間豪華裝修酒樓只需要2000萬,我諗唔明點解12年要咁多錢裝修?

引用:
原帖由 平常森 於 2017-10-16 07:08 PM 發表
集體回億wo!至小1億啦!900咁少!
用1億裝修爛鬼禮賓府?

我炸咗佢再起過都仲得,只需要5000萬起岀嚟好睇過佢。

林鄭又話政府支持市民置業,原來死八婆支持樓市維持在現有水平,不單只新盤市價賣2萬呎價以上,還可以不停地加上去,最終樓價有望4-5萬呎價。

引用:
原帖由 tonylam07 於 2017-10-16 07:16 PM 發表
我幢村屋整幢豪華裝修只需要1000萬,整幢2100呎,外加花園萬呎,耗一年時間完成,個個睇到都大讚。

又裝修2萬呎酒樓,大埔新開一間豪華裝修酒樓只需要2000萬,我諗唔明點解12年要咁多錢裝修?
禮賓府係24萬呎喎,按比例你裝修42萬都畀貴左啦,成千萬裝修係唔係做左傻仔呀

傅流螢!!

好有詩意的名字!

銀燭秋光冷畫屏,. 輕羅小扇撲流螢。 天階夜色涼如水,. 臥看牽牛織女星,

引用:
原帖由 apmichael 於 2017-10-16 07:27 PM 發表

禮賓府係24萬呎喎,按比例你裝修42萬都畀貴左啦,成千萬裝修係唔係做左傻仔呀
原來裝修講求室內裝修,禮賓府只是4間套房,我亦是4間套房,理應不會豪裝得過我卦。

室外工程好簡單,只是修修補補,園藝花草裝修,比盡300萬已經可以做個桃花島岀嚟。

引用:
原帖由 tonylam07 於 2017-10-16 19:16 發表

法定古蹟你覺得可以同普通裝修一樣做法?

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-10-16 06:47 PM 發表

要裝修用自已錢無人話,公家地方改建唔洗公眾咨詢?錢係佢架?
民主台灣菜陰文 花 1億台幣裝修官邸
一年換三部座車  ....又請私人專用御廚  每天吃一個人的法國大餐
馬英九 每天和大家吃同樣的便當

公家地方,裝修,唔通自己出咩,梗係阿公出啦,糧油都呃200萬,仲有幾件畜牲未計,加埋仲多。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]