• 瀏覽: 11,170
  • 回覆: 32
暫時係香港九龍新界搵唔到一間合格療養院及安老院舍.......

醫管局管轄嘅療養院.........硬件肯定好過社署管轄嘅垃圾院舍.......可惜大部分護理人員太參差質素未達標凖........總體服務質素差過社署管轄大型有品牌嘅院舍.....真係一院還有一院差......最大問題係由班無實質工作能力高薪高官班底管轄.......

香港除左房屋問題,仲有醫療、貧窮同老人問題都好難搞

就算俾政府搏命起養老院都冇咁多人手去做啦。 輸入外勞又俾泛民拉布, 環保L又話關佢事, 叫狗獨去做又灑手扭頭。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-10-13 08:16 AM 發表
就算俾政府搏命起養老院都冇咁多人手去做啦。 輸入外勞又俾泛民拉布, 環保L又話關佢事, 叫狗獨去做又灑手扭頭。
公立醫院病床又唔夠,人手更加不足

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-10-13 08:16 AM 發表
C主........香港其實已經有超多新移民補充基層勞工市場.........仲有逾期居港人士⋯⋯⋯不過大部分質素仲差過香港人.......仲嘢粗心大意又賴到出汁最鍾意講事講非搞小圈子........

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-10-13 07:19 AM 發表
香港除左房屋問題,仲有醫療、貧窮同老人問題都好難搞
香港所有問題都係特區政府高學歷高薪高官搞出嚟.........囤地........醫管局高層到底有邊個有經驗實質工作分析能力個個靠擦鞋上位......幾十呎適合住人嘅劏房租金都要$6000以上點會唔變成窮人........老人問題從來無用心重視過.......

係lo....出到街,周圍都係阿伯阿婆,真係好克人憎,
行得慢阻住唒條路之餘,仲要避免激嬲佢地,都唔知乜世界。

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2017-10-13 08:19 AM 發表

公立醫院病床又唔夠,人手更加不足
現有公立醫院有床都無任何多餘空間擺放.........醫護人員人工福利優越過其他行業.......造成人手不足主因高薪管理層無能管理不善.........

引用:
原帖由 andrewidv 於 2017-10-15 12:42 AM 發表
係lo....出到街,周圍都係阿伯阿婆,真係好克人憎,
行得慢阻住唒條路之餘,仲要避免激嬲佢地,都唔知乜世界。
C主....出到街周圍好多年輕人中年人攞住手機睇戲玩遊戲自拍行得仲慢阻住晒條路仲克人憎.......

引用:
原帖由 hktick1 於 2017-10-15 12:56 AM 發表

C主....出到街周圍好多年輕人中年人攞住手機睇戲玩遊戲自拍行得仲慢阻住晒條路仲克人憎⋯⋯⋯74497637449764
都要睇下邊區

引用:
原帖由 andrewidv 於 2017-10-15 12:58 AM 發表
都要睇下邊區
C主......邊區D人無手機在手.......

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-15 12:57 AM 發表
北面有偉大的蛆蟈和共慘黨

把自稱中共囯人的老野強制遣返 大陸,

香港便沒有安老問題!
中共輸入咗好多長者嚟香港做乞丐搵食喎.......

醫管局班高學歷高薪高層自己份內工作都搞唔掂.......仲管乜Q療養院.......請埋D護理人員要高層監察先做好份內工作......人工又高假期又多.....又唔稱職質素差之餘仲要搞三搞四講事講非做嘢粗心大意.......俾噃社署管轄比較適合.......社署管轄大型合約院舍的確好過醫管局......社署無用心去規管垃圾院舍........

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]