• 瀏覽: 4,175
  • 回覆: 18
你口中冇自信嘅中國可以成為世界經濟第二大強國?可以對美國,歐洲國家說不?可以對英國人權L Rogers說不?可以國富民強?可以讓英國皇室成員, 美國總統孫子學中文?
果幾千人(其實就幾十人, 黃+獨習慣誇大10倍人數)有自信嘅就去中國大陸足球比賽噓國歌, 睇下下場如何!樓主記得一起去唔好縮。

搞搞震,無幫趁,過主啦!

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-10-13 01:13 AM 發表
呢個國家真係好無自信
中央好有信心在一國兩制下, 仍擁有最終話事權

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-10-13 01:13 AM 發表
呢個國家真係好無自信
同意

一粒老鼠屎搞壞一鍋粥

應該看圖緝兇

樓主你D咩是非觀呀?
知否咩叫做是其是非其非呀?

就算社會上沒有/或只有一個
強盜,單純的為免強盜四起…

強盜法也要立法!

國旗國歌
代表國民嘅體面/尊嚴。

侮辱國旗國歌等如係
侮辱全國人民。

人大規定國家有國旗國歌法
香港係國家一分子,
所以必須跟隨立法。

你以犯法人數為依歸的論調

是什么人教你的辯論方法?

引用:
原帖由 潘盧小閒 於 2017-10-31 10:49 PM 發表
樓主你D咩是非觀呀?
知否咩叫做是其是非其非呀?

就算社會上沒有/或只有一個
強盜,單純的為免強盜四起…

強盜法也要立法!

國旗國歌 ...
點呀?有…人………嗎?
可以回應一下嗎?

引用:
呢個國家真係好無自信
英女皇真係好無自信《刑事罪行條例》
第200章第9條煽動意圖
(
1)        煽動意圖是指意圖
    (a)        引起憎恨或藐視女皇陛下本人、其世襲繼承人或其他繼承人,或香港政府,或女皇陛下的領土其他部分的政府,或依法成立而受女皇陛下保護的領域的政府,或激起對其離叛;或 (1938年第28號第2條代替)
    (b)        激起女皇陛下子民或香港居民企圖不循合法途徑促致改變其他在香港的依法制定的事項;或
    (c)        引起對香港司法的憎恨、藐視或激起對其離叛;或
    (d)        引起女皇陛下子民間或香港居民間的不滿或離叛;或
    (e)        引起或加深香港不同階層居民間的惡感及敵意;或
    (f)        煽惑他人使用暴力;或 (1970年第30號第2條增補)
    (g)        慫使他人不守法或不服從合法命令。 (1970年第30號第2條增補)

引用:
呢個國家真係好無自信
得個 3 幾個恐怖份子搞事, 美國卻要限制數以億計 muslims 入境  , 真係好撚好笑

呢個國家真係好無自信

哈哈 .....

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-10-13 01:13 發表

香港幾千球迷噓國歌, 中共十幾億人要立國歌法, 真係好撚好笑

呢個國家真係好無自信
得一個用家叫highbury64, 叫香討無千無萬嘅用家唔準用呢個名,真係好撚好笑。
呢個樓主真係好無自信

引用:
呢個國家真係好無自信
有時間就留意吓世界新聞啦,細路.
美國足球聯賽(NFL)有幾十個黑人球員响賽前奏美國國歌時,
唔柒肅立咋,就搞到美國總統出聲要炒呢班友,斷九佢地米路啦。
咁又係好冇自信?

好撚好笑的是 , 樓主仲未夠膽去大陸噓

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]