• 瀏覽: 204,866
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-3-8 10:16 AM 發表
點解外判醫管局專聘請99.99%懶散搞小圈子擦鞋低端質素醫護員工⋯⋯⋯
點解外判醫管局都可以獨立王國無王管⋯⋯⋯消耗浪費大量公帑專聘請大部分懶散吹水擦鞋搞小圈子多過用心有實質工作能力經驗醫護員工⋯⋯⋯班完全無銀用高層仲可以繼續聘用⋯⋯⋯到底咩道理⋯⋯⋯特區政府有關單位可唔可以解釋一下⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-3-11 11:27 AM 發表

點解外判醫管局都可以獨立王國無王管⋯⋯⋯消耗浪費大量公帑專聘請大部分懶散吹水擦鞋搞小圈子多過用心有實質工作能力經驗醫護員工⋯⋯⋯班完全無銀用高層仲可以繼續聘用⋯Y ...
有邊個政府部門監察完全無工作能力擦鞋垃圾外判區醫管局高層⋯⋯⋯

外判醫管局高層又有咩解釋⋯⋯⋯大小醫療失誤日日如是⋯⋯⋯99.99%無揭露⋯⋯⋯如何對得住有需要治療人士⋯⋯⋯

https://goo.gl/HxEtSv

【醫療失誤】15歲女疑遭刺穿動脈致中風 家屬促聯合醫院交代

溫馨提示去公院睇症前唔好忘記由外判醫管局員工提供金句⋯⋯⋯事故出現因為醫護人工低,壓力大要加人工應對,提升士氣,入咗公院一定好返出來係誤解⋯⋯⋯

人地係食住國庫皇糧嘅貴族階級, 高高在上, 理得你係死係活

引用:
原帖由 國資委 於 2018-3-20 12:43 AM 發表
人地係食住國庫皇糧嘅貴族階級, 高高在上, 理得你係死係活
C主⋯⋯⋯有心有豐富經驗為醫療界出力嘅醫護人員都唔願意留底係公院主因大家懂的⋯⋯⋯
公院年走360老手 內科ICU重災

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180321bkn-20180321001533836-0321_00822_001.html

公院聘請太多完全無工作經驗懶散擦鞋吹水多過認真工作嘅醫護員工⋯⋯⋯炒晒班外判醫管局無能力解決咁簡單問題嘅高層⋯⋯⋯

希望改革醫委會將新增4名業外委員可以儘快不偏不倚秉公處理對外判醫管局所有大小投訴⋯⋯⋯對擦鞋懶散講是非多過認真工作唔稱職低端質素老油條醫護員作出嚴厲處分⋯⋯⋯炒魷⋯⋯⋯

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180328/bkn-20180328173728378-0328_00822_001.html

外判醫管局直至2016年有員工71,900人⋯⋯⋯未計兼職人數⋯⋯⋯日日咁多大小醫療事故都唔見得光⋯⋯⋯主要問題出於管理層⋯⋯⋯絕大部分醫護人員抱著懶散擦鞋吹水打工等出糧等退休心態做呢份工⋯⋯⋯怎可能會提供稍為到位合格服務係常識⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-4-4 01:54 PM 發表
外判醫管局直至2016年有員工71,900人⋯⋯⋯未計兼職人數⋯⋯⋯日日咁多大小醫療事故都唔見得光⋯⋯⋯主要問題出於管理層⋯⋯⋯絕大部分醫護人員抱著懶 ...
外判醫管局經營咗咁耐⋯⋯⋯醫護員工質素點解仲無改善⋯⋯⋯即係管理層管理不當高層應該引咎辭職係常識⋯⋯⋯

抄晒佢地啦

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2018-4-10 03:17 PM 發表
抄晒佢地啦
改革醫委會將新增4名業外委員可以儘快不偏不倚秉公處理對外判醫管局所有大小投訴⋯⋯⋯炒晒完全唔稱職醫護人員⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-4-11 10:44 AM 發表

改革醫委會將新增4名業外委員可以儘快不偏不倚秉公處理對外判醫管局所有大小投訴⋯⋯⋯炒晒完全唔稱職醫護人員⋯⋯⋯
市民幾時可以見到改革醫委會將新增4名業外委員成績⋯⋯⋯

今次無王管獨立王國外判醫管局高層又有咩解釋⋯⋯⋯一份薪高糧準假期又多⋯⋯⋯又唔洗有豐富專業知識經驗⋯⋯⋯大小醫療事故卻日日如是⋯⋯⋯點對得住市民⋯⋯⋯

香港公立威爾斯親王醫院13日遺失醫療紀錄通知書 數百病人資料或外洩。

另一公立醫院北區醫院發生遺失化驗樣本事件。

http://www.hkcna.hk/content/2018/0414/669699.shtml

懇請炒晒無王管獨立王國垃圾外判醫管局高層兼唔好再聘請懶散吹水講是講非擦鞋多過認真工作等退休老油條低端質素醫護員工免得市民無辜再成為下一個受害者⋯⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]