• 瀏覽: 204,808
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
+2
近幾年醫療事故頻生⋯⋯⋯外判醫管局已經嗅名遠播⋯⋯⋯班高薪高層仲甘厚面皮霸住個位⋯⋯⋯

外判醫管局攬權嘅垃圾高薪高層又無能力做野⋯⋯⋯無權有心搞好醫療體系嘅員工有心無力⋯⋯⋯今時今日外判醫管局班垃圾高薪高層到底仲想玩乜久高學歷低智商閉門造車遊戲⋯⋯⋯

醫療體系只會聘請搞搞陣無料員工⋯⋯⋯完全留唔住有經驗有愛心有質素醫護人員⋯⋯⋯

非常可惜⋯⋯⋯眼見有好多資深有經驗有責任心嘅醫護人員唔撈公立醫院⋯⋯⋯留底絕大多數係資歷經驗尚淺講事講非搞三搞回擦鞋雙面人員工⋯⋯⋯族語有雲⋯⋯羅底橙垃圾堆田區越堆越多⋯⋯⋯絕對係香港市民嘅不幸⋯⋯⋯

點解咁多雙面人羅底橙垃圾堆田區人類肯做醫護人員呢份工⋯⋯⋯因為人工高⋯⋯⋯假期多⋯⋯⋯工作量輕鬆⋯⋯⋯吹水閒聊時間特別多⋯⋯⋯做錯事永遠唔洗負責一慣有上級花老油條包庇⋯⋯⋯大部分時間無王管大家懂的⋯⋯⋯

外判醫管局正一垃圾⋯⋯⋯

抱住呃飯食心態嘅人千奇唔好入醫療服務行業⋯⋯⋯免得害人⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2017-10-13 10:52 AM 發表
點解咁多雙面人羅底橙垃圾堆田區人類肯做醫護人員呢份工⋯⋯⋯因為人工高⋯⋯⋯假期多⋯⋯⋯工作量輕鬆⋯⋯⋯吹水閒聊時間特別多⋯⋯⋯ ...
各位高層做吓好心日行一善讓位俾有醫療經驗有工作能力人士做管理層⋯⋯⋯

香港回歸20年有多⋯⋯⋯外判醫管局完全無料班高學歷高薪高層閉門造車貪得儘貪搵夠未⋯⋯⋯俾條生路市民行吓啦⋯⋯⋯

外判醫管局幾時執⋯⋯⋯

公院基層職級待遇福利已經非常好⋯⋯⋯絕大多數最基層員工質素點解仲達唔到基本要求⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2017-10-22 02:35 AM 發表
公院基層職級待遇服利已經非常好⋯⋯⋯絕大多數最基層員工質素完全達唔到基本要求⋯⋯⋯
外判醫管局高學歷高薪班高層幾時炒Q晒班垃圾醫護員工免得浪費公帑繼續害人不淺⋯⋯⋯

唔該最鍾意⋯⋯⋯搞三搞四⋯⋯⋯講事講非⋯⋯⋯搞小圈子一定要高層監管先會做好份工嘅最基層員工借歪唔好入職公院醫療機構以免害人不淺⋯⋯⋯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]