• 瀏覽: 204,848
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
+2
抄晒佢地啦..

引用:
原帖由 ho3218 於 2018-2-5 11:10 AM 發表
自從政府外判醫管局,價低者服務是這樣的,以前醫院事務署管理全港公立醫院的。
外判醫管局高薪高層完全無工作能力⋯⋯⋯縱容包庇老油條帶頭搞三搞四搞小圈子多工認真工作⋯⋯⋯香港醫療體系前所未有搞到一塌糊塗⋯⋯⋯不但解決唔到市民最基本醫療服務⋯⋯⋯仲要額外撥款益咗班低端質素高層⋯⋯⋯快D炒晒班醫管局無肯用高薪高層懶散搞三搞四老油條⋯⋯⋯

無王管獨立王國外判醫管局提供低端質素醫療服務⋯⋯⋯應該儘快炒晒班完全無工作能力老油條高薪高層⋯⋯⋯

特區政府蛇頭鼠眼肥嘟嘟閉門造車完全無工作能力擦鞋高薪高官唔好再撥款俾完全無肯用外判無王管獨立王國醫管局⋯⋯⋯要解決問題唯一辦法首先要儘快炒晒班完全無工作能力經驗懶散搞屎棍老油條等退休醫護員工⋯⋯⋯唔好再用高薪聘請完全無實質經驗低端質素醫護人員⋯⋯⋯

強烈要求無王管獨立王國外判醫管局唔好再聘請懶散搞三搞四搞小圈子雙面低端質素新移民新香港人做醫護員工⋯⋯⋯

回歸20年有多⋯⋯⋯好肯定一點⋯⋯⋯無王管獨立王國外判醫管局班高薪高層完全無豐富實質工作經驗⋯⋯⋯公院床位密麻麻⋯⋯⋯超級傳染惡菌又多⋯⋯⋯隔離設施欠缺⋯⋯⋯通風系統⋯⋯⋯醫護員工工作態度完全好有問題⋯⋯⋯

根本無人會關心醫療事故, 又唔係自己屋企人出事

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2018-2-5 05:39 PM 發表
抄晒佢地啦..
贊成⋯⋯⋯

引用:
原帖由 國資委 於 2018-2-20 08:38 PM 發表
人不為己點配做中國香港人⋯⋯⋯

引用:
原帖由 國資委 於 2018-2-20 08:38 PM 發表
C主⋯⋯⋯絕對正確完全無愛心只為錢打工嘅醫護人員⋯⋯⋯

外判醫管局管理不善搞到香港醫療體系崩潰⋯⋯⋯年年蝕公帑⋯⋯應該執咗佢⋯⋯⋯

無王管獨立王國外判醫管局佔整體公帑撥款比例相當高⋯⋯⋯出嚟成效完全唔稱職⋯⋯⋯大致可以分二類⋯⋯⋯緊急⋯⋯⋯非緊急⋯⋯⋯緊急工作量相當緊迫⋯⋯⋯人手比例相應多過非緊急⋯⋯⋯薪酬待遇完全無分別⋯⋯⋯醫護人手工作態度質素卻差天共地⋯⋯⋯宜家最基層員工對醫護知識完全等於零最低工資有過萬元⋯⋯⋯非緊急人手工作認真態度質素大部分差到無倫⋯⋯⋯工作時間表面7個鐘⋯⋯⋯食飯1個鐘⋯⋯⋯假期又多⋯⋯⋯吹水搞三搞四搞小圈子時間多過真正工作時間⋯⋯⋯宜家醫護工種已經分得非常細微⋯⋯⋯醫生⋯⋯⋯病房經理⋯⋯⋯主任⋯⋯⋯註冊護士⋯⋯⋯登記護士⋯⋯⋯病房助理一級二級三級員工⋯⋯⋯好肯定人手比例多過以前幾倍但對有需要照顧人士服務質素工作態度經驗卻差過以前十倍以上⋯⋯⋯聘請咁多辦事不力高層把柒⋯⋯⋯所有懶散醫護員工做錯事有老油條高層包庇成何體統⋯⋯⋯應該採取嚴例處分⋯⋯⋯炒魷⋯⋯⋯

引用:
原帖由 ho3218 於 2018-2-5 11:10 AM 發表
自從政府外判醫管局,價低者服務是這樣的,以前醫院事務署管理全港公立醫院的。
特區政府應該接管醫管局⋯⋯⋯唔好再玩左手交右手閉門造車貪得儘貪外判年年蝕公帑遊戲⋯⋯⋯

希望醫護人員享用噃自己服務機構嘅一切劣質醫療服務⋯⋯⋯

點解外判醫管局專聘請99.99%懶散搞小圈子擦鞋完全無用心做好份工低端質素醫護員工⋯⋯⋯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]