• 瀏覽: 204,851
  • 回覆: 154
  • 追帖: 1
+2
唯有希望醫護人員親歷其中親身感受果種低端服務質素⋯⋯⋯

DQ醫醫相衞⋯⋯⋯低端質素外判醫管局高薪糧準懶散搞三搞四等退休老油條醫護人員⋯⋯⋯公院醫療體系先可以恢復比較正常運作⋯⋯⋯

低端質素外判醫管局⋯⋯⋯

要儘速DQ醫醫相衞⋯⋯⋯低端質素外判醫管局高薪糧準懶散搞三搞四等退休老油條醫護人員⋯⋯⋯重新招聘有基本人性常識愛心責任心人士做醫護人員公院才能恢復比較正常運作⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2018-1-16 10:11 AM 發表
要儘速DQ醫醫相衞⋯⋯⋯低端質素醫管局高薪糧準懶散搞三搞四等退休老油條醫護人員⋯⋯⋯重新招聘有基本人性常識愛心責任心人士做醫護人員公院才能恢復比較正常運作⋯; ...
外判醫管局對每間公院每年都有一次循例檢查評估調查⋯⋯⋯但低端質素醫護人員並無改善跡象⋯⋯⋯

公院日日都有超多大小醫療事故⋯⋯⋯外判醫管局高薪高層唔好再閉門造車包庇事件⋯⋯⋯每日應該公開資料俾市民知道發生咩事⋯⋯⋯

點解外判醫管局可以有特權唔受監管⋯⋯⋯可以任意成為獨立王國⋯⋯⋯公院日日大少事故頻生⋯⋯⋯低端質素懶散搞三搞四等退休老油條醫護人員充斥公院⋯⋯⋯服務質素一日差過一日⋯⋯⋯原來聘請班粉腸管理層目的係搞誇整個醫療體系⋯⋯⋯

好肯定公院日日都有超多大小醫療事故⋯⋯⋯外判醫管局高薪高層唔好再閉門造車包庇事件⋯⋯⋯要第一時間公開所有大小醫療事故資料⋯⋯⋯

獨立王國公院日日都有由醫護人員導致超多大小醫療事故⋯⋯⋯醫管局只會包庇而無作出任何嚴格處分⋯⋯⋯⋯外判醫管局高薪高層吹少D水擦少D鞋認真解決實質內部醫醫相衞閉門造車互相包庇問題⋯⋯⋯

特區政府已經撥咗好很多公帑俾無王管獨立王國外判醫管局聘請好很多由基層至高層人手⋯⋯⋯工序已經分得非常細利⋯⋯⋯問題精結係老油條高薪管理層包庇醫護員工懶散搞三搞四搞小圈子不停犯錯而不作出任何絲毫處分⋯⋯⋯

公院日日都有大小失誤不斷重複又重複⋯⋯⋯特區政府班蛇頭鼠眼肥嘟嘟高薪高官仲唔正視問題嚴重性⋯⋯⋯點解仲繼續任由大少醫療事故日日重複不停發生⋯⋯⋯仲唔炒Q晒班無肯用醫管局高薪高層⋯⋯⋯

威院大失誤 插喉入錯膈
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180129/bkn-20180129003049772-0129_00822_001.html

原來醫管局係外判公司⋯⋯⋯唔怪得聘請咁多懶散講是講非搞三搞四搞小圈子低端質素醫護人員閉門造車包庇甘很多大小醫療事故⋯⋯⋯仲要成日瓜瓜嘈話聘請唔夠前線人員⋯⋯⋯又可以值此挖掘一大筆公帑撥款的確掠水高招數⋯⋯⋯部分用心工作嘅醫生醫護人員的確值得同情⋯⋯⋯

一日唔炒晒班外判醫管局完全無工作能力閉門造車垃圾高薪高層⋯⋯⋯不停都會有大小醫療事故發生⋯⋯⋯

放心, 香港人好信醫管局, 佢地只係唔信香港政府

自從政府外判醫管局,價低者服務是這樣的,以前醫院事務署管理全港公立醫院的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]