• 瀏覽: 63,433
  • 回覆: 715
  • 追帖: 3
+10
香港人永遠不是中國人。

呢句話有乜唔岩?

引用:
原帖由 oldbeer 於 2017-10-12 07:08 PM 發表
有無原片?

可能個客都有問題
即使個客有問題,你做得服務行業就要沉住氣對應,唔係你唔啱我就要用更惡更囂張態度對應,咁樣係無補於事,更何況工作期間宣揚港獨。

引用:
原帖由 插旗2 於 2017-10-12 08:51 PM 發表
香港人永遠不是中國人。

呢句話有乜唔岩?
首先 上面有人講左中國係一個國家,香港只係當中其中一個地區, 所以你其實唔可以話香港人永遠唔係中國人, 反之中國人唔一定係香港人。
第二 你都只不過係七百萬香港人其中之一, 你憑乜嘢代表過其餘嗰啲人講野。
第三 永遠呢個字其實要好小心咁用, 因為你永遠唔知道永遠到底有幾遠, 咁你點知道永遠啲嘢呢?

引用:
原帖由 波羅批 於 2017-10-12 09:16 PM 發表

首先 上面有人講左中國係一個國家,香港只係當中其中一個地區, 所以你其實唔可以話香港人永遠唔係中國人, 反之中國人唔一定係香港人。
第二 你都只不過係七百萬香港人其中之一, 你憑乜嘢代表過其餘Ü ...
再者,嗰條肥西根本唔係香港人,成個賓妹咁,應該講菲律賓人永遠唔係中國人至啱。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2017-10-12 09:14 PM 發表

即使個客有問題,你做得服務行業就要沉住氣對應,唔係你唔啱我就要用更惡更囂張態度對應,咁樣係無補於事,更何況工作期間宣揚港獨。
認自已係香港人叫做港獨?咁認自已係上海人叫做咩吖?

大公報咪又係上網抄新聞

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2017-10-12 06:52 PM 發表

條女當時小梗五毛,因為條五毛想就地大便。
五毛話客係岩恓, 佢地就地大便都要當Ⅴ!P

佢係咪想講自己中國裔

引用:
原帖由 sandoeman 於 2017-10-12 06:08 PM 發表
做得好好,香港人怎會算是中國人? 唔明點解會咁想法
唔文明的野人別再來香港,街道都變了樣
可能有井蛙認為有居港權就一定係中國籍華人。

引用:
原帖由 jon135 於 2017-10-12 09:35 PM 發表

五毛話客係岩恓, 佢地就地大便都要當Ⅴ!P
兩個職員即時除衫唔撈都仲得吖……人工咁低留返俾五毛做……哈……哈……

留在中國香港做乜,有本事就移民啦!

引用:
原帖由 qe9263 於 2017-10-12 09:48 PM 發表

香港溝泰國人唔得?

引用:
原帖由 sandoeman 於 2017-10-12 06:08 PM 發表
做得好好,香港人怎會算是中國人? 唔明點解會咁想法
唔文明的野人別再來香港,街道都變了樣
家下服務態度唔好都要驅逐?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]