• 瀏覽: 2,003
  • 回覆: 34
+3
林鄭月娥出席立法會答問會表示,無謂拖延高鐵一地兩檢,亦拒絕要求官員出席大學生的論壇,她又被問到,對香港有年青人因社會運動被判刑,有何感覺。

既然妳話「大多數」市民支持一地兩檢, 又怕乜俾官員出席論壇呢?定係驚佢地講多錯多咋?

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/514288/

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
正確 支持
辦實事為民生 提升政府效能

引用:
原帖由 James.Bond 於 2017-10-12 12:22 PM 發表
淋病一向自把自為0諮詢, 所以斬腳趾避沙蟲, 驚過鬼
我諗極都唔明一個論壇可以點拖延高鐵

你會走入一堆狗嗰度同佢哋溝通?

民意普遍支持一地兩檢,就唔好浪費官員時間去啲所謂論壇啦,啲官員人工幾多錢一個鐘?官員浪費時間陪你班友做戲,不如返工做實事啦!

返正最終都係要法律解決,仲有乜好講。

引用:
原帖由 mcfadian 於 2017-10-12 12:53 PM 發表
民意普遍支持一地兩檢,就唔好浪費官員時間去啲所謂論壇啦,啲官員人工幾多錢一個鐘?官員浪費時間陪你班友做戲,不如返工做實事啦!
冇錯
佢地成日要講民主
而家一地兩檢已有多數民意支持
依佢地民主理論點解重要同你班小數派多多口水
做多d實事唔好

引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2017-10-12 12:43 PM 發表

我諗極都唔明一個論壇可以點拖延高鐵
明知到時會畀人圍、會唔畀走、會被小老母,一個好上司係唔會要下屬去。

要了解一地兩檢,上官方網頁都有得睇

引用:
原帖由 26chris 於 2017-10-12 01:25 PM 發表
身有屎驚死
你知就好,正常人點會走埋去堆屎度,驚身有屎係正常。

引用:
原帖由 James.Bond 於 2017-10-12 12:22 PM 發表
淋病一向自把自為0諮詢, 所以斬腳趾避沙蟲, 驚過鬼
唔係驚 反正出唔出席咪又係 司法覆核
費事㗰時間同D刁民講,增加反正派曝光度
又可以借攻擊政府博出位、林鄭呢D咪醒law

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]