• 瀏覽: 8,364
  • 回覆: 47
引用:
原帖由 apmichael 於 2017-10-11 05:31 PM 發表

個店員係敷衍個客,唔係無排隊
sorry,呢個係我係友壇睇到既版本

10月10日:有大陸人在香港國際機場的連鎖快餐店買食物時打尖被女職員制止,但該大陸人竟然用英文問該女職員是否中國人不幫中國人。女職員斬釘截鐵地說,我係香港人,永遠不會是中國人!這時大陸人轉移視線用國語挑釁另一位男職員。

事出必有因,我又唔係好信個職員冇理頭會敷衍你,除非你個頭寫左我係大陸人3隻字...

引用:
原帖由 knight7676 於 2017-10-11 05:37 PM 發表

10月10日:有大陸人在香港國際機場的連鎖快餐店買食物時打尖被女職員制止,但該大陸人竟然用英文問該女職員是否中國人不幫中國人。女職員斬釘截鐵地說,我係香港人,永遠不會 ...
即使顧客有錯,員工態度都唔係咁,更何況講與涉嫌港獨言語!你去公司問下若顧客態度惡劣,員工是否可以同樣用惡劣態度對應。

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2017-10-11 06:07 PM 發表
即使顧客有錯,員工態度都唔係咁,更何況講與涉嫌港獨言語!你去公司問下若顧客態度惡劣,員工是否可以同樣用惡劣態度對應。
氾太講……G拿人~先撩者賤。

引用:
原帖由 20168 於 2017-10-11 06:13 PM 發表

氾太講……G拿人~先撩者賤。
閣下去倭國講自己來自香港,祖宗來自口中G拿,自己唔係g拿人,睇下倭人信唔信😅😅😅😅

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2017-10-11 05:24 PM 發表

咁都冇必要話自己唔係中國人啦!呢兩個港毒人應該有參與旺角暴亂!
你知唔知個女人講左句咩???打尖仲話係咪中國人唔幫中國人

個大媽係影衰緊中國人呀  成班人仲轉貼

將呢2件事分開......

竟然無人指出大媽是不對  而FB 轉貼個位高手仲勁 唔講前半段

大陸鬼域文化之扣帽~中國人?
噉用乜鬼蕃語呢。
角哥……不了!

引用:
原帖由 中頑童 於 2017-10-11 06:17 PM 發表

竟然無人指出大媽是不對  而FB 轉貼個位高手仲勁 唔講前半段
有無前半段片?

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2017-10-11 06:16 PM 發表

閣下去倭國講自己來自香港,祖宗來自口中G拿,自己唔係g拿人,睇下倭人信唔信😅😅😅😅
海參崴……自古以來,祖宗不了。

引用:
原帖由 中頑童 於 2017-10-11 06:17 PM 發表

都話你從事服務業,即使顧客有幾唔啱,都不能用同樣態度對應,更何況涉嫌用港獨言詞。若你真係受唔到客嘅氣,咁就請轉行啦!

引用:
原帖由 apmichael 於 2017-10-11 06:20 PM 發表

有無前半段片?
應該係無我估拍個個應該係大媽拍??

如果係其他人無理由唔影埋嘈個位女人......

但前半段都係聽番黎

如果照呢單野講 兩邊都有問題.....

引用:
原帖由 20168 於 2017-10-11 06:23 PM 發表

海參崴……自古以來,祖宗不了。
你不如講埋莫斯科、哈蕯克……等啦!美國歸還加州、德州比墨西哥啦!

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2017-10-11 06:24 PM 發表

都話你從事服務業,即使顧客有幾唔啱,都不能用同樣態度對應,更何況涉嫌用港獨言詞。若你真係受唔到客嘅氣,咁就請轉行啦!
所以咪話兩邊都有問題LO

個班靚仔靚妹講野就真係.....

個大媽就擺晒全世界中國人上台...仲PK.....幫你咪影衰其他中國人

引用:
原帖由 knight7676 於 2017-10-11 05:37 PM 發表

10月10日:有大陸人在香港國際機場的連鎖快餐店買食物時打尖被女職員制止,但該大陸人竟然用英文問該女職員是否中國人不幫中國人。女職員斬釘截鐵地說,我係香港人,永遠不會 ...
退一萬步, 個大媽完全唔啱, 你可以拒絕做佢生意, 但絕對唔需要咁嘅待客態度和把口講這些港獨的語句 佢嘅職位每日面對咁多不同的人, 一年當中梗有一些這樣的客, 如果唔識處理, 咁佢真係要考慮轉工

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]