• 瀏覽: 41,660
  • 回覆: 268
  • 追帖: 5
+13
黃毓民唔係已經死咗咩

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2017-10-11 08:05 AM 發表

鑑古可知今,這些深奧的道理你會知道嗎?
鑑古可知今,鑑大陸古也不等如可知香港今,可知不等如會知,知了今也不等如懂改善今..

從鑑大陸古到能改善香港今,將歷史知識轉化成議港政能力,中間隔了多少步你會知道嗎?

否則選甚麼議員,真接叫班大學歷史教授當政算了!

佢係賤人、壞人一個,無疑。至於肥袋一路撐佢,仲貼埋一些邪符,乃係同類,兼係大笨人無疑。

呢個人人格都幾分裂,食國民黨奶水大,熟中國歷史,走去同港獨分子拍住上,依家又稱中台係同胞。即係點呀?

引用:
原帖由 captkkk 於 2017-10-11 09:48 AM 發表
講咁耐講咁多,簡單兩句就明:
支那血統系物種就係鐘意個人崇拜,有 figure 為自己出聲就得,有飯食,有命仔過活已經係足夠。
其他所有形而上嘅野,得慳就同你吹兩野,到最後都係自己最緊要。
咁閣下係乜血統?貴主大和民族唔搞個人崇拜搞只搞女團?我族若有命及食足夠的話又為何要黎香港鳩嗚?有邊個族群係自己唔緊要,形而上先最緊要?

引用:
原帖由 泉船 於 2017-10-11 07:30 AM 發表

無。一點也沒有。
議員是議事,不是背歷史。
歷史重復就係因爲一d對歷史冇了解嘅人重復歷史所犯嘅錯誤、做返以前做錯過嘅決定。

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2017-10-11 09:47 AM 發表

鑑古可知今,鑑大陸古也不等如可知香港今,可知不等如會知,知了今也不等如懂改善今..

從鑑大陸古到能改善香港今,將歷史知識轉化成議港政能力,中間隔了多少步你會知道嗎?

否則選甚麼議員,真接叫班大學 ...
文革時代十分適合閣下

一個社會又好,國家又好要發展要強大,係向前走,唔係向後望

係冇人夠佢講喎,其他全部垃圾

引用:
原帖由 禁言先生 於 2017-10-11 09:51 AM 發表
呢個人人格都幾分裂,食國民黨奶水大,熟中國歷史,走去同港獨分子拍住上,依家又稱中台係同胞。即係點呀?
又泥,邊有咁多港獨分子呀!班5毛藍絲係度吹港獨,乜野居心?正如毛主席講越亂越好,大家安居樂業,冇敵人既就做個出來,繼續鬥爭!

引用:
原帖由 muddrex 於 2017-10-11 09:56 AM 發表

歷史重復就係因爲一d對歷史冇了解�人重復歷史所犯�錯誤、做返以前做錯過�決定。
可惜世人大都咁能蠢,比人搵笨仲要幫手數錢。
黃生咁熟共史一定明白佢點起家,但佢提都唔會提,因為需要copy

毛毛那裡讀過書,一叫乜佢做乜

引用:
原帖由 golfboy 於 2017-10-11 09:59 AM 發表

又泥,邊有咁多港獨分子呀!班5毛藍絲係度吹港獨,乜野居心?正如毛主席講越亂越好,大家安居樂業,冇敵人既就做個出來,繼續鬥爭!
陳雲同熱狗係藍絲?咁信毛主席既竟然係黃絲乎?
講多句,毛主席係一個仆街黎,你教主又想學佢?

對,成班建制派無個識(Y曲)歷史

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]