• 瀏覽: 23,945
  • 回覆: 255
+9
引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-10-9 09:45 PM 發表
以全國咁多條線黎講,你係啱架。

不過香港西九龍站係為咗方便港人去國內各大城市啫,攞回鄉卡又唔駛簽證。

為何我要為一己方便去破壞基本法?

我下月又北上啦!啦啦啦!福建妹又白又滑,福建佬無運行。

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-10-9 09:45 PM 發表

不過香港西九龍站係為咗方便港人去國內各大城市啫,攞回鄉卡又唔駛簽證。

引用:

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-9 10:26 PM 發表

無返過大陸當返大陸?

習近平上台後,東莞無哂色情事業啦,

香港人返大陸無哂優勢了。

扮哂野,問你違反邊條基本法都答唔出。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-10-9 10:35 PM 發表

無返過大陸當返大陸?

習近平上台後,東莞無哂色情事業啦,

香港人返大陸無哂優勢了。

扮哂野,問你違反邊條基本法都答唔出。
仲去東莞玩?同你講,哂9氣!

所以唔係為你一己方便,而係去為七百幾萬方便呀
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-9 10:26 PM 發表

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-10-9 11:36 PM 發表
所以唔係為你一己方便,而係去為七百幾萬方便呀

你瞓醒未?幾多港女連回鄉證都無呀!你繼續發夢!

連黃屍異猿都要搞蛇齋團坐高鐵北上,仆街仲唔冚家鏟!?

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26980883&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

早晨,瞓醒喇。  

今日冇,通車之後都可以申請回鄉卡架,咁方便。
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-10 01:02 AM 發表

你瞓醒未?幾多港女連回鄉證都無呀!你繼續發夢!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-9 06:18 PM 發表

根本你一入高鐵站,已經要檢行理,話之你是公事包,定36時大喼!關咩過關事?

我安檢入去高車站商場,去食麵食老麥,再出來,一樣得。
大把高鐵站連商場及餐廳㗎!
為反而反,九唔搭八……

要反對,都要有事實理據,先可服人

你這通話,同無賴有何分別……

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-9 07:04 PM 發表

不方便就不要出門啦!
而家唔係唔方便,係明明有個方便的辦法,香港總有班搞屎棍係到阻住地球轉,唔好歪理當道理講好唔好?成年人黎架啦!

其實很多人有坐飛機恐懼症,不想坐飛機所以不出外旅遊,但他日坐高鐵能到全中國各地,確實非常吸引,一地兩檢更是德政和必須實行,但很憤怒的就是一件咁利民簡單o既事,竟然又被一班搞屎棍泛民妖魔化,又話破壞基本法,又話割地,又話會被內地執法人員拘捕,散播白色恐怖,為求達到愚民破壞一地兩檢的實行,可以話要幾荒謬,有幾荒謬!
國內當權者要整死你香港人有幾難,要搞咁多嘢?
剩係唔賣東江水俾你香港,睇下使唔使學番以前制水!
大陸一話停止回收垃圾,立即就有人嗌到拆天,如何處置垃圾?
成日破乜壞基本法,一陣就搬基本法出黎理論多多,一時又無視基本法,基本法夠話要香港為二十三條立法啦,點解仲唔立,唔好話立吖,講下咋,班偽泛民又群妖出洞啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]