• 瀏覽: 23,949
  • 回覆: 255
+9
引用:
原帖由 今天純情的山頭 於 2017-10-10 10:55 AM 發表

大把外國商家,旅行團包團搭啦,比飛機平,
又準時無失拖,飛機成鳩曰delay.硬係改坐高鐵
靠香港啲雞蟲,雞🐔🐔精同政棍,食定屎啦。
香港高級本地旅客都坐高鐵啦,購票方 ...
平過機票?你估阿爺真是你阿爺,大陸人自己返老家,都情願坐兩個鐘飛機,好過坐十個鐘高鐵,你估好多假期咩!

睇清楚我打乜先啦,高手。
叻唔切
引用:
原帖由 今天純情的山頭 於 2017-10-10 10:41 AM 發表

真係柒入大碌,將來通車,大把外地商家,
外國旅行團搭高鐵入中國各大城市旅行啦。
搭飛機都少咗,外國客源佔七成。
袋錢落你袋,袋緊啲,無似啲政棍咁昂鳩,
   :smile_o09 ...

引用:
原帖由 幪面超人 於 2017-10-9 10:38 AM 發表
我管他人來不來香港,關我甚麼事,我只知道我會在香港搭高鐵往北京,上海等城市,一地兩檢是方便我們香港到國內的旅客,從來只有方便的事是受人歡迎,不明點解總有人生安白造地破壞一地兩檢的德政
http://shike.gaotie.cn/lieche.asp?from=%C9%EE%DB%DA&to=%C9%CF%BA%A3

深圳去上海動車大約12小時,唔搭飛機?

其實樓主坐過高鐵未?
有冇晌寶安機場上過內陸機?

你唔上大陸,點解要阻撓/禁止香港人上大陸?

引用:
原帖由 caledis 於 2017-10-10 02:27 PM 發表

http://shike.gaotie.cn/lieche.asp?from=%C9%EE%DB%DA&to=%C9%CF%BA%A3

深圳去上海動車大約12小時,唔搭飛機?
當然知搭飛機係快,但你唔知有好多人有怕搭飛機?

引用:
原帖由 幪面超人 於 2017-10-10 03:35 PM 發表

唔係呀,起高鐵為咗啲aviophobia嘅人?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-9 10:26 PM 發表

為何我要為一己方便去破壞基本法?

我下月又北上啦!啦啦啦!福建妹又白又滑,福建佬無運行。
明明係 g 嬸, 扮乜男人呀 ... 哈哈

有時北京、上海航空管制,飛機喺跑道等起飛都可以等足12小時架
引用:
原帖由 幪面超人 於 2017-10-10 03:35 PM 發表

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-10-11 01:38 AM 發表
有時北京、上海航空管制,飛機喺跑道等起飛都可以等足12小時架

原來大陸航空咁危險,好可怕呀!有生命危險!

引用:

大陸機,怕不出奇,叫他們坐香港管理的
airline啦!

引用:
原帖由 貓男 於 2017-10-10 02:33 PM 發表
其實樓主坐過高鐵未?
有冇晌寶安機場上過內陸機?

你唔上大陸,點解要阻撓/禁止香港人上大陸?
你自己都不敢坐內陸機,但就叫我坐,你都好有heart喎!

唔通去嫖你咩,G嬸

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-11 04:26 發表
你自己都不敢坐內陸機,但就叫我坐,你都好有heart喎!
你自己説明了高鐵的重要性了。

內陸機我敢坐,不過要在香港岀發的。
其他機場我唔熟,香港嘅我信得過。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-8 11:56 PM 發表
他們絕大部份都不可以來香港,最多只能去到福田。如果他們要來香港,他們是要搞簽證,在深圳參加旅行團過關的。

即是,去到福田,絕大部份旅客已經要落車,搞一地兩檢,但又無乜人用。
咁香港人上大陸可以嗎?台灣人都會坐火車上廣州,有左高鐡,就可以係香港直上廣州,方便好多

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-9 06:29 PM 發表

自由出入不等於方便出入。

最方便是不用出入,直接一家大小搬上北京,一個不能少!
香港係叫中國香港,香港係中國既一部份,你咪係到自欺欺人你咁吾妥,應該一家大小搬出香港,去揾人收留你一家吧!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]