• 瀏覽: 21,861
  • 回覆: 151
  • 追帖: 3
至大弱點係衛星!防衛性係o!大陸激光武器射一射即死機!典打呀!?

呢d老鳩常談,中國落後尾9全世界都知嘅事實,成日拎出嚟打飛機,條周唔軟,條細佬都投訴啦!

中國都無話打美國本土,相反美國整日就想長驅直入殺殺殺

引用:
原帖由 TrueNorth 於 2017-10-9 01:02 AM 發表

別生氣!人家260枚是中國海軍的,火箭軍還沒算!
彈道導彈核潛艇雙重領導,艇歸海軍,彈屬火箭軍。還有單是陸基也遠遠不止260枚。

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2017-10-8 03:08 PM 發表
慘,飛機是中國六倍、航母是19倍、核彈是中國20倍,美國近十年不斷實戰,中國近四十年冇打過戰爭經驗..

蚊脾同牛脾

愛國人士回應:你唔係真係信呀嘛
劉亞洲前空軍上將說,美軍走得太遠,我們追不上,劉亞洲並分析老美近年那幾場戰爭,一場比一場進步及先進!他說前蘇聯式作戰已經落伍!

中共靠人多啫,老美才是軍事皇者

引用:
原帖由 blackkh 於 2017-10-9 12:40 PM 發表

劉亞洲前空軍上將說,美軍走得太遠,我們追不上,劉亞洲並分析老美近年那幾場戰爭,一場比一場進步及先進!他說前蘇聯式作戰已經落伍!
劉亞洲老矣!

引用:
原帖由 歐支桑 於 2017-10-9 09:45 AM 發表
中國都無話打美國本土,相反美國整日就想長驅直入殺殺殺
我又未聽過美國佬想打大陸喎(唔係講滿清),
韓戰時,美國佬仲唔敢過鴨綠江兼唔敢用原子彈添!
前人話美國佬打狗都要睇主人,
只係驚左共匪既主子--蘇聯!

引用:
原帖由 tonyleung1001 於 2017-10-9 05:42 AM 發表

單單4艘O94已經有48支巨浪2,每支4個核彈頭,共192個,末計092和O96。空軍72架戰略轟炸機K6,每架可發射9支核彈,估竍最少5OO個核弾頭,而火箭軍估計最少1OO0個。
空軍可能沒有常備核彈頭。

引用:
原帖由 sales 於 2017-10-8 12:54 PM 發表
美帝10比0大勝啦
中共破旦都冇力
跪地求譊唯一出路
中國軍力整體與美帝有所差距
但距離已縮短
今天強大的中國人民解放軍必須進一步強化國防力量 保衞經濟發展成果
做漢奸 洋鬼子會厚待你的嗎

引用:
原帖由 Iri 於 2017-10-8 01:33 PM 發表
中國走去打美國本土 中國輸定
中國精仔用北韓死纏美軍60%
伊朗全食中東 美帝就輸定
中國唔會主動攻擊美國本土
除非美帝首先攻擊

這種比較極不精確!
我們在衡量貨遠汽車公司的價值時,除了卡車數量、載重頓外,更重要的是車齡。
同樣,美海空軍平均艦齡、機齡若干?依目前發展趨勢,10年後是否還能維持?
競爭對手狀況如何?

又來飛機貼自hi下先

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-10-8 03:13 PM 發表

美國有10艘航母
中國有一艘
請問這19倍如何得來?

另中國單是殲6便有4000架
美國如何可能有6倍?

真是信者失救
應該說是可飛上天的才計吧

引用:
原帖由 雲尼~ 於 2017-10-8 12:50 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=fwlrqoPOM2E
有冇講錯
無得比吾等於無得打。老美係全球作戰定位,中國係亞太作戰定位,無知既wcl 先會比較

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]