• 瀏覽: 60,934
  • 回覆: 540
  • 追帖: 2
+12
引用:
原帖由 子將 於 2017-10-8 08:18 AM 發表
本人雖不是土生土長的長洲人,但熱愛這個地方,近幾十年看著港蝗一到假日就死入黎長洲飲飲食食搞到物價飛升,條街d人多到想行都行唔到,仲要自殺既都要特登死入黎長洲。

長洲四面環海水源不成問題、一般民生設施都有 ...
台灣用愛發電, 長洲就有情飲水飽.

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-10-8 10:03 AM 發表
好似當年 九龍城寨 咁好吖。中國政府唔管,英國政府唔管,香港政府又唔管既三不管地區。耕種、牧畜、打漁、黃、賭、毒、無牌行醫,大把機遇。冇大學,又人人學歷平等。  
到時果D長州居民就叫若連天,日日靠打魚維生,食店同出租屋拍烏蠅都接得 ,個個居民都賺唔到錢,一齊去做死窮鬼都得啦。

長洲獨立後, 香港有權唔比你入境, 睇你飛得去邊.

引用:
原帖由 超級灰膠袋 於 2017-10-9 12:38 AM 發表

到時果D長州居民就叫若連天,日日靠打魚維生,食店同出租屋拍烏蠅都接得 ,個個居民都賺唔到錢,一齊去做死窮鬼都得啦。
以前長洲一直都是純樸既小漁村,係比班港蝗搞到咁商業化。為了長洲人民既長遠發展,為了下一代出世既長洲小孩,獨立是唯一可行既做法。

引用:
原帖由 chan0318 於 2017-10-8 03:58 PM 發表
我大粉嶺都要獨立,成立粉嶺國.......
我地粉嶺居民會投票選出粉嶺總統,帶領我地大粉嶺國獨立於香港,繁榮穩定

樓主長州共和國會否接受提議同我地粉嶺國結盟?
維持長久既粉長友好合作關係?
係都同上水國結盟先啦,估乳有暈,上水居民居水上,長洲賓客賓洲長吖嘛

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2017-10-8 04:03 PM 發表
朕都係長洲出世
看到港蝗蹂躪長洲
真是心都痛埋
支持長洲獨立。。
香港國嚴限外勞喎!

引用:
原帖由 ricebuket 於 2017-10-9 05:01 AM 發表

香港國嚴限外勞喎!
香港即係鴨脷洲
限到夠囉。。

引用:
原帖由 子將 於 2017-10-8 08:18 AM 發表
本人雖不是土生土長的長洲人,但熱愛這個地方,近幾十年看著港蝗一到假日就死入黎長洲飲飲食食搞到物價飛升,條街d人多到想行都行唔到,仲要自殺既都要特登死入黎長洲。

雖然樓主吾係長洲土生土長但想問下你係香港土生土長定其他地方移民嚟?如果係其他地方移民嚟香港再住長洲就真係有大條道理。第一步可以考慮搵多幾個人佔領長洲大街。第二步可爭取反對長洲有快速船住返其他地方。

呢d膠po真係正

長洲賓客人數多

引用:

好心你有病就睇醫生啦!

洗唔洗開發核技術? 加埋魚旦技術,攪網上魚旦,發行網上ICO全球代幣,今次發達了,原居民個個分地或海,人人有屋住

國防方面一定要跟肥仔恩結軍事同盟,全世界都唔敢搞你

反港蝗
刻不容緩

支持,港蝗又7又廢
引用:
原帖由 ~!!~ 於 2017-10-9 06:24 AM 發表
反港蝗
刻不容緩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]