• 瀏覽: 60,984
  • 回覆: 540
  • 追帖: 2
+12
自古以來,,上水居民居水上,長洲賓客, x洲長,,,樓主唔恨得咁多,,,,細佬獨立自行搵食...+卜...

引用:
原帖由 子將 於 2017-10-8 08:18 AM 發表
本人雖不是土生土長的長洲人,但熱愛這個地方,近幾十年看著港蝗一到假日就死入黎長洲飲飲食食搞到物價飛升,條街d人多到想行都行唔到,仲要自殺既都要特登死入黎長洲。

長洲四面環海水源不成問題、一般民生設施都有 ...
一句四面環海水源無問題!
已知道樓主系一名白痴!

引用:
原帖由 子將 於 2017-10-8 08:18 AM 發表
本人雖不是土生土長的長洲人,但熱愛這個地方,近幾十年看著港蝗一到假日就死入黎長洲飲飲食食搞到物價飛升,條街d人多到想行都行唔到,仲要自殺既都要特登死入黎長洲。

嘩!真是有5、6年無入過長洲了,假期船費超貴,平日平一半但又無假,碼頭還要搬到咁遠。其實你們住長洲點頂?好心搬出來啦!

我有朋友十幾年前搬入南丫島,最近頂唔順咁迫,假期又人多,搬返九龍。

引用:
原帖由 kxkx 於 2017-10-8 07:43 PM 發表
願樓主帶領長洲投共成功
投也投大英帝國懷抱,就算獨立不成也要爭取成為英國既外飛地像直布羅陀咁

引用:
原帖由 smart889 於 2017-10-8 02:25 PM 發表
其實新界每條村,每個屋苑,甚至每間村屋都可宣布獨立。
人地個個村民都是英籍人士,駛獨立???啋你嘥氣!

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-10-8 07:08 PM 發表

羅冠聰喺邊柒個我唔知, 香港根本冇人爭取獨立。有嘅只系為自己利益鳩叫獨立增加知名度而已。 睇下癡瘋盆滿缽滿, 睇下賓周仔,外國有知名大學收留。 當然也有失敗入獄墊尸底嘅。 仲有戇鳩鳩嘅訂書機王。
有人爭取獨立,咪中共國人後代囉!

引用:
原帖由 四大軍區 於 2017-10-8 07:49 PM 發表

一句四面環海水源無問題!
已知道樓主系一名白痴!
學游議員建議,興建海水化淡廠、開採天然氣用來解決資源問題

我住銅鑼灣嘅,銅鑼灣一到週末鬼死咁多人,人山人海。我都想銅鑼灣獨立,成立銅鑼灣國,減少香港國人進入銅鑼灣國。到時人口減少樓價下跌....

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-8 19:54 發表

人地個個村民都是英籍人士,駛獨立???啋你嘥氣!
屋苑啊,盲嘅。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-8 07:56 PM 發表

有人爭取獨立,咪中共國人後代囉!
你咪L同我搭嘴啦!同你講到理,你就講老母。 毫無家教。

引用:

支持

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-10-8 10:22 PM 發表

你咪L同我搭嘴啦!同你講到理,你就講老母。 毫無家教。
原來你就是中共國人後代!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-8 11:08 PM 發表

原來你就是中共國人後代!
乜嘢人都比你有家教啦, 我講道理, 你就講老母。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]