• 瀏覽: 5,118
  • 回覆: 36
噓國歌發自內心, 亦無須大動作, 甚至不用張口, 人一多, 根本冇可能知邊個噓, 立法豈能杜絕!

好幼稚

黃屍真係昂撚九到無極限。
全世界所有野,大至殺人放火強姦,小至違例泊車,亂過馬路。
都係立法不能杜絕啦,咁即係唔使法律啦

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-10-7 10:48 AM 發表
所以又反映出 黃屍 D 無知幼稚低能白痴 論點。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-10-7 10:48 AM 發表
你咁鍾意受法律約束, 不如淨係立法針對你好嗎?

引用:
原帖由 I_love_J 於 2017-10-7 11:10 AM 發表
無人鍾意受法律約束,但社會需要有法律約束。

你又反映出 D 無知幼稚低能白痴 論點。

引用:
原帖由 cortet 於 2017-10-7 11:15 AM 發表

無人鍾意受法律約束,但社會需要有法律約束。

你又反映出 D 無知幼稚低能白痴 論點。
無知幼稚低能白痴得過你? 又話唔鍾意受法律約束, 又話要有法律約束, 簡直係精神分裂

引用:
原帖由 I_love_J 於 2017-10-7 12:01 PM 發表
無知幼稚低能白痴得過你? 又話唔鍾意受法律約束, 又話要有法律約束, 簡直係精神分裂
支持立法專門對付黃絲。

將黃絲驅逐出中國領土範圍。

引用:
原帖由 I_love_J 於 2017-10-7 12:01 PM 發表
原來你係法盲。

引用:
原帖由 lewark 於 2017-10-7 12:04 PM 發表

支持立法專門對付黃絲。

將黃絲驅逐出中國領土範圍。
有本事攪個遊行睇有幾多人支持你支持立D咁嘅法囉

如果班幼稚雞懂得自我約束, 使鬼人立法咩

扶老人反被索償,令社會冷漠、見死不救的風氣蔓延。針對社會這一怪狀,內地俗稱「好人法」的「中華人民共和國民法總則」第184條規定,將於10月1日正式實施,保障義務救助行為。

新華社報道,這條規定稱:因自願實施緊急救助行為造成受助人損害的,救助人不承擔民事責任。

新法明確 救人不用承擔民事責任

報道引述法界人士表示,這次修改[b]意在鼓勵大家見義勇為。比如近年來,內地頻頻發生老人倒地,卻無人敢攙扶救助的社會問題。最高人民法院民一庭庭長程新文說:「從國外的法律規定和司法實踐情況看,也都有類似的『好人法』,旨在鼓勵見義勇為。」

引用:
原帖由 I_love_J 於 2017-10-7 12:42 PM 發表

有本事攪個遊行睇有幾多人支持你支持立D咁嘅法囉
使咩用遊行籌款呢d犯民無賴招數啫,

直接立法驅逐黃絲離開中國領土咪得囉,

橫掂黃絲仇共反中,都係唔駛怨家住埋一齊啫。

要求立黃絲滾蛋法,走,黃絲,離開特區。

引用:
原帖由 I_love_J 於 2017-10-7 11:10 AM 發表
昂撚九,過馬路要綠公仔先過得,都係法律約束啦。
乜立法係針對我咩,我唔覺播。
只有想去強姦既人先會感覺到強姦法例係針對梗佢。

立左法就吾同,自己去計算成本。
同掟磚一樣,知到原來咁大鑊,睇下仲有冇人敢掟?
而家搞到有條柒頭敢直播掟三文治,上庭又吾敢認。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]