• 瀏覽: 13,944
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
中印於洞朗地區對峙局面結束一個多月,有印度傳媒引述當地安全部門人士指,中國軍隊仍有約1500至1700名士兵,駐紮在與印方對峙地區附近,而且發現有中方人員在鋪設道路及有新的地堡。

對於中方的相關舉動,令印度當局感到不滿。印方將在下周一(9日)至下周六(14日)舉行的兩年一度的陸軍指揮官會議上,討論中國在邊界的部署,以及相關軍事準備。

http://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/ ... 1005_05011_001.html

和南海情況一樣,只做不出聲,你吹咩

中國在自己境內修路
關你阿三何事

引用:
原帖由 starr 於 2017-10-6 10:13 AM 發表
中印於洞朗地區對峙局面結束一個多月,有印度傳媒引述當地安全部門人士指,中國軍隊仍有約1500至1700名士兵,駐紮在與印方對峙地區附近,而且發現有中方人員在鋪設道路及有新的地堡。

對於中方的相關舉動,令印度 ...
印媒這樣講出來, 打了不少大大聲講雙撤軍的人的臉 有請早幾日仲講緊中國在洞朗事件中軟弱的那些人嚟反駁這篇報導

我喺我嗰邊起,你喺你嗰邊起

19大后直接從野人山修條路去藏南

C Hing 講到咁明, 你叫上個月日日上黎吹三哥洞朗完勝中國既印裔版友情何以堪?

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2017-10-6 10:58 AM 發表

印媒這樣講出來, 打了不少大大聲講雙撤軍的人的臉 有請早幾日仲講緊中國在洞朗事件中軟弱的那些人嚟反駁這篇報導
之前某契弟話入冬起唔到路, 而家真係一巴一巴車落佢塊面度.
不過某契弟出名禮義廉. 所以唔好話咁樣車佢面. 就算見到其人.
真係一巴車落佢塊面. 恐怕佢都可以笑著認自己係契弟…

引用:
原帖由 借錢梗要還 於 2017-10-6 11:51 AM 發表
C Hing 講到咁明, 你叫上個月日日上黎吹三哥洞朗完勝中國既印裔版友情何以堪?
你唔使同佢地擔心. 那班人既然係禮義廉, 自然唔會有感覺.
冇得講咪搵第二啲野講囉. 正如某契弟之前話中國導彈打唔到美國航母.
幾乎日日開POST. 之後連續幾次美國軍艦被油輪撞. 之後佢就即時唔記得自己講過乜.
然後就日日插中印事件. 又話入冬了, 中國起唔到路. 印度贏了.
而家既然可以再起. 某契弟自己又唔記得自己講過乜. 然後搵下一個機會插中國…

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-10-6 10:44 AM 發表
中國在自己境內修路
關你阿三何事
咁我覺得又唔可以咁講, 南韓一樣可以話境內部署薩得, 關你咩事

如果真係令鄰國感到軍事威脅, 人地批評一下都係正常

引用:
原帖由 skm1209 於 2017-10-6 12:21 PM 發表

咁我覺得又唔可以咁講, 南韓一樣可以話境內部署薩得, 關你咩事

如果真係令鄰國感到軍事威脅, 人地批評一下都係正常
第一, 提出抗議, 都係不丹啦, 關阿三叉事咩!
第二, 中國有冇踏入南韓國土抗議?
第三, 那條路可以監控到阿三國內情況? 國土內的基礎建設跟軍事部署相提並論? 美國和墨西哥之間的邊境冇道路建設? 美國的邊境圍牆咪對墨西哥有嚴重安全威脅?

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2017-10-6 12:35 PM 發表

第一, 提出抗議, 都係不丹啦, 關阿三叉事咩!
第二, 中國有冇踏入南韓國土抗議?
第三, 那條路可以監控到阿三國內情況? 國土內的基礎建設跟軍事部署相提並論? 美國和墨西哥之間的邊境冇道路建設? 美國的邊境 ...
1. 印度一樣屬於中國邊境外國家, 你無啦啦軍事部署, 投訴下都好正常
2. 從未講過印度進入中國國境係合理, 只係話作出關注係正常
3. 如果你連邊境突然作軍事部署及增兵等等會引起鄰國疑心呢樣野都唔識, 就不必討論落去

盲目愛國並非愛國

引用:
原帖由 skm1209 於 2017-10-6 12:41 PM 發表

1. 印度一樣屬於中國邊境外國家, 你無啦啦軍事部署, 投訴下都好正常
2. 從未講過印度進入中國國境係合理, 只係話作出關注係正常
3. 如果你連邊境突然作軍事部署及增兵等等會引起鄰國疑心呢樣野都唔識, 就不必討論 ...
你是否把事件時間先後倒轉了, 印兵入侵洞朗先, 還是中國增加駐軍先? 印軍駐軍20萬, 中國不能增加? 你把甚麼尺?
冇人唔畀佢哋關注, 佢哋咪在他們的國土全日24小時關注到夠囉。 再講, 那是不丹和中國的邊境, 人哋不丹都話冇意見, 你阿三就理直氣壯?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]