• 瀏覽: 13,102
  • 回覆: 114
  • 追帖: 1
+6
如果幻想可以成真,,不如幻想自己中六合彩頭獎仲實際啦

講笑咩
先不論現在政治環境
人地加泰地區以前是獨立王國~有自已文化同語言
只係過去西班牙王爭王位站錯邊比人吞拼埋
經濟上又佔西20%~算是極富地區
有哂咁多背景先有本錢去公投
但問題的確是現實環境加泰就是違法~除非最後內戰重贏埋
唔係還不是得個講字
所以最終最終還是看誰手瓜硬

引用:
原帖由 guydan 於 2017-10-5 04:03 PM 發表
講笑咩
先不論現在政治環境
人地加泰地區以前是獨立王國~有自已文化同語言
只係過去西班牙王爭王位站錯邊比人吞拼埋
經濟上又佔西20%~算是極富地區
有哂咁多背景先有本錢去公投
但問題的確是現實環境加泰就是違 ...
歷史記錄了:
婦女投票權,解放黑奴,南非改革……
都是靠人民勇氣而產生,
加泰隆尼亞正彰顯出來。

引用:
原帖由 watergame 於 2017-10-5 09:46 AM 發表
加泰如要獨立先要取美國人權2槍械法,這法律是保障美國市民制衡極權政府的權利。
加泰有槍械法後,幾千萬公民24小時內變幾千萬持槍雄師
從神的角度,加泰羅利亞是children of God. Children of God加泰羅尼亞 獨立是人 ...
你真係一個歷史盲. 你去查下新加坡係點樣獨立先啦! 正式來講, 新加坡唔係自己要求獨立的, 佢係 "被獨立" 的.

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-10-5 07:14 PM 發表

你真係一個歷史盲. 你去查下新加坡係點樣獨立先啦! 正式來講, 新加坡唔係自己要求獨立的, 佢係 "被獨立" 的.
我係針對d5毛經常說香港只係一點,冇水冇糧,所以才舉新加坡作例子吧。

人地地圖上雖然只係一點,咩資源都缺,但都係一個好的國家

引用:
原帖由 watergame 於 2017-10-5 09:48 AM 發表

如果你是children of God, 你有人權,,那麼你獨立要問隔離街土匪隻狗嗎?
上次好似同你講過, 係美國自認係耶L國, 所以先會講children of God.

你在香港呢度只得一成左右耶L的地方講children of God, 只會顯得你迷信同on9.

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-10-5 07:18 PM 發表

上次好似同你講過, 係美國自認係耶L國, 所以先會講children of God.

你在香港呢度只得一成左右耶L的地方講children of God, 只會顯得你迷信同on9.
共慘黨反神反了68年,民族恥辱延續了68年
事實勝於雄辯

引用:
原帖由 watergame 於 2017-10-5 07:17 PM 發表

我係針對d5毛經常說香港只係一點,冇水冇糧,所以才舉新加坡作例子吧。

人地地圖上雖然只係一點,咩資源都缺,但都係一個好的國家
咁所以叫你去了解下新加坡係點樣 "被獨立" 先啦. 睇完你就會明點解香港冇可能學新加坡, 甚至加泰要獨立, 都唔可以學新加坡.

引用:
原帖由 watergame 於 2017-10-5 07:24 PM 發表

共慘黨反神反了68年,民族恥辱延續了68年
事實勝於雄辯
原來你真係耶L? 耶穌有冇報夢你聽佢幾時得閒來 "天滅中共" 呀?

引用:
原帖由 absdorfhq 於 2017-10-5 11:29 AM 發表

咁究竟中國共產黨過唔過到70姐,你嘅神好似有條件咁.
神的攝理,最初的目的是在二次大戰時滅所有共產,但因美國當時有種族歧視,怕日本聯合中國會比美國本土自己強大,所以當時美國幫了有共產黨背景的蔣介石加強軍備,而沒有幫當時的日本消滅共產勢力。中國大陸的赤化,美國有一定責任。美國明知當時中國有極大被赤化危機但沒有及時聯合反共的汪精衛政府滅共,汪精衛很多5毛說是漢奸,但當時神的計劃是美聯合日韓幫助大陸免被赤化

因為當時美國失敗了,沒有幫助大陸免被赤化,所以神的攝理延續至今

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-10-5 07:30 PM 發表

咁所以叫你去了解下新加坡係點樣 "被獨立" 先啦. 睇完你就會明點解香港冇可能學新加坡, 甚至加泰要獨立, 都唔可以學新加坡.
仲未get到重點,係人都知新加坡點獨立,

神已啟示所有共慘國家難過70壽,所以討論點獨立已不是關鍵。
關鍵是新加坡只是地圖的一點都可以治得很好

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-10-5 07:32 PM 發表

原來你真係耶L? 耶穌有冇報夢你聽佢幾時得閒來 "天滅中共" 呀?
聖經啟示錄第20章有講

引用:
原帖由 watergame 於 2017-10-5 07:46 PM 發表

仲未get到重點,係人都知新加坡點獨立,

神已啟示所有共慘國家不過70壽,所以討論點獨立已不是關鍵。
關鍵是新加坡只是地圖的一點都可以治得很好
認真, 其實你係唔係入左邪教? 耶L我都識唔少, 但好似你咁神神化化都係第一次見, 更加未聽過其他耶L講 "神已啟示所有共慘國家不過70壽". 唔通你以為耶穌當年已知道咩係共產主義?
呢度立此為證. 今年係中國立國68週年. 過兩至三年, 中國未滅的話, 你要反思自己係唔係入左邪教.

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-10-5 08:35 PM 發表

認真, 其實你係唔係入左邪教? 耶L我都識唔少, 但好似你咁神神化化都係第一次見, 更加未聽過其他耶L講 "神已啟示所有共慘國家不過70壽". 唔通你以為耶穌當年已知道咩係共產主義?
呢度立此為證. 今年係中國立國68週 ...
我指所有共產國家難過70壽,  之前將"難"打錯字作"不"     其實我好多post都係用"難"取代"不", 唔信既話所有版友可以看返我以前既post都係用難取代不。 共慘被滅同中國被滅是兩回事,你同意嗎?  

如果你要影相可以影呢張,我唔怕

引用:
原帖由 阿聞 於 2017-10-5 08:35 PM 發表

呢度立此為證. 今年係中國立國68週 ...
耶穌都能預計自己幾時會死,耶穌又能預計彼得會點死,耶穌預知彼得將會三次不認主,耶穌當然有能力預見共慘黨幾時死。

又唔熟聖經,何必盲反呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]