• 瀏覽: 15,606
  • 回覆: 38
點解香港可以容納咁多逾期居留南亞大陸人⋯⋯⋯

香港不但只空氣質素越嚟越差⋯⋯⋯搞到連人嘅質素都越嚟越不知所謂⋯⋯⋯快D還噃個清新空氣靈靜環境俾獅子山下居民⋯⋯⋯

大陸南亞國土地咁遼闊⋯⋯⋯點解公民唔安份守己住係自己嘅原居地喜歡入侵這塊細小的香港土地⋯⋯⋯

引用:
原帖由 skytra 於 2017-10-4 11:13 PM 發表
民主社會

泛民追求民主, 追求人權

當然難民都有人權
C主⋯⋯⋯乜香港仲有難民咩⋯⋯⋯⋯

逾期居留南亞大陸人數目遍港開花⋯⋯⋯特區政府高學歷高薪高官誇部門又唔銀將逾期居留垃圾顯返原居地⋯⋯⋯

政府高招。呢幾年咁多基建工程,唔夠工人,想輸入外地勞工又怕啲勞工團體詐型,唯有喺審批難民時放軟手腳,等佢哋可以留港打工。因為佢哋冇正式入境記錄,啲勞工團體想查都冇得查。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2017-10-8 08:28 PM 發表
政府高招。呢幾年咁多基建工程,唔夠工人,想輸入外地勞工又怕啲勞工團體詐型,唯有喺審批難民時放軟手腳,等佢哋可以留港打工。因為佢哋冇正式入境記錄,啲勞工團體想查都冇得查。:v ...
唔係呀⋯⋯⋯基建工程請未受過正式訓練工人咁得人驚⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2017-10-9 02:46 AM 發表

唔係呀⋯⋯⋯基建工程請未受過正式訓練工人咁得人驚⋯⋯⋯
大陸啲山區地方個個都識起屋㖭呀。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2017-10-9 07:04 AM 發表

大陸啲山區地方個個都識起屋㖭呀。
茅屋至叻⋯⋯⋯

引用:
原帖由 我愛獅子山下 於 2017-10-8 09:50 AM 發表

C主⋯⋯⋯乜香港仲有難民咩⋯⋯⋯⋯
無錢買樓又冇公屋嘅,應該界到為難民。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-10-10 12:36 PM 發表

無錢買樓又冇公屋嘅,應該界到為難民。
C主都啱嘅⋯⋯⋯生活困難市民⋯⋯⋯簡稱難民⋯⋯⋯

周街都見到南亞大陸人⋯⋯⋯偏偏見唔到警察巡邏⋯⋯⋯點解呢⋯⋯⋯

朱乸線好得人驚⋯⋯⋯街道周邊唔係大陸人就係南亞人⋯⋯⋯

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]