• 瀏覽: 8,567
  • 回覆: 48
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-5 01:41 PM 發表
福田一地兩檢,方便跨境人士返工返學,從此住福田d同學可以去九龍名校返學。
在西九一地兩檢一樣可以,香港白炸可在深圳灣抄牌,大陸公安為何不能在西九大陸管制區執法?

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2017-10-5 02:01 PM 發表

在西九一地兩檢一樣可以,香港白炸可在深圳灣抄牌,大陸公安為何不能在西九大陸管制區執法?
基本法呀!

D人冇腦,為反而反

有商業頭腦的人,都知終點站同起點站,的商業機會最高

加之香港原本有的國際空運地位,
兩者加起,更強化香港的中心地位

深圳是想要,這加強深圳的交通中心地位……

這是中央送給香港的商機……

我拎住行李香港上高鐵要唔要到福田拎番件行李搞過關?

引用:
原帖由 KG123456 於 2017-10-6 11:33 AM 發表
D人冇腦,為反而反

這是中央送給香港的商機… ...
高鐵去到香港機場?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-6 02:33 PM 發表

高鐵去到香港機場?
請問你冇去過機埸?

不會知有巴士,巴士快線,地鐵,機鐵快線……

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-6 11:14 AM 發表

基本法呀!
是否違反基本法?我認同起草委員,不認同外國勢力在香港的法棍。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2017-10-6 04:15 PM 發表

是否違反基本法?我認同起草委員,不認同外國勢力在香港的法棍。
講得好!
我只認同樑特首。
行政長官梁振英首次表態稱,根據《基本法》,香港以外執法人員無權在港執法。
我只認同保安局長。
保安局局長黎棟國回覆時重申,所有香港境外的執法人員在港執法是違法、不能接受。
我只認同鄧小平
除了駐港解放軍,不會派駐任何其它幹部。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-10-6 07:08 PM 發表

講得好!
我只認同樑特首。
行政長官梁振英首次表態稱,根據《基本法》,香港以外執法人員無權在港執法。
我只認同保安局長。
保安局局長黎棟國回覆時重申,所有香港境外的執法人員在港執法是違法、不能接受。
我 ...
Link please

引用:
原帖由 KG123456 於 2017-10-6 11:33 AM 發表
D人冇腦,為反而反

這是中央送給香港的商機… ...
收了幾多片反對深圳一地兩檢?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-19 09:12 PM 發表

深圳灣已有一地兩檢,公平起見,今次輪到香港。

引用:
原帖由 廢青5毛 於 2017-10-19 10:03 PM 發表

深圳灣已有一地兩檢,公平起見,今次輪到香港。
有無查下人地收幾多片,你收幾多?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-19 10:09 PM 發表

收G婆皮就夠。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-19 09:12 PM 發表

你又收左尾國幾多片呀?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-19 10:09 PM 發表

5仙一貼,呢排你發啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]