• 瀏覽: 4,241
  • 回覆: 32
+2
【星島日報報道】特首林鄭月娥宣佈,將於本月25日向立法會提交高鐵西九站一地兩檢的無約束力議案。一地兩檢關注組召集人、公民黨陳淑莊批評政府平做公眾諮詢,便要求立法會議員接受方案是不公道,但暫未與泛民商討對策,未知是否會拉布。  民主黨涂謹申亦指出,政府的一地兩檢方案是黑箱作業,希望今次方案可以快刀斬亂麻通過方案。 ...

拉布正仆街

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/立法會將審-地兩檢方案-泛民未知會否拉布-064800037.html

錢就會繼續黎~~~錢係會繼續黎~~~
唔拉正福街

一定拉啦
引用:
原帖由 返工會暈 於 2017-10-3 03:40 PM 發表
【星島日報報道】特首林鄭月娥宣佈,將於本月25日向立法會提交高鐵西九站一地兩檢的無約束力議案。一地兩檢關注組召集人、公民黨陳淑莊批評政府平做公眾諮詢,便要求立法會議員接受方案是不公道,但暫未與泛民商討對 ...

有1號的大塞車,更有理由要通過一地兩檢

拉屎是垃圾反對派的指定動作。

一地兩檢方案... 犯民賤狗港奸不拉布的話, 牠們肯定是全部跟賤格契弟腦癌黎同AV仁一樣, 末期癌症等死不能開會了...

從高鐵車廠徵地引起爭議以來,高鐡工程就引起注意和連番討論。各方對一地兩檢的意見都已經擺在檯面。到令時今日,絕大多數有回鄉卡的市民都歡迎一地兩檢。議員對此亦應該十分清楚。

邊會唔知呀?除咗加人工,邊次冇拉布?係咪驚民意所以唔敢出聲住呀?

拉囉, 其實唔拉先奇.

割地兩檢,方便共慘黨搵幾條友夾手夾腳拉港人上車站,然後直接用共慘惡法罪成,真方便共慘黨殺人於無形

林鄭公然為共匪講大話老屈話大半數香港人支持割地兩檢惡法。係有guts既,林鄭就應該要讓全港市民公投決定啦。但林鄭一定冇勇氣作全港公投決定,因為大部份港人真心反對割地兩檢

引用:
原帖由 watergame 於 2017-10-3 04:16 PM 發表
割地兩檢,方便共慘黨搵幾條友夾手夾腳拉港人上車站,然後直接用共慘惡法罪成,真方便共慘黨殺人於無形
說得好
釘子健有版你睇

引用:
原帖由 vvoy 於 2017-10-3 04:21 PM 發表

說得好
釘子健有版你睇
係有guts既,林鄭就應該要讓全港市民公投決定啦。

引用:
原帖由 watergame 於 2017-10-3 04:26 PM 發表

係有guts既,林鄭就應該要讓全港市民公投決定啦。
有人唔准你搞公投咩 ?
鍾博士搞過咁多次民間公投
你無支持咩 ?

仲駛諗咩 !
泛民議員拉布
已成為常態
唔拉布至出奇 ...

引用:
原帖由 wezard20xx 於 2017-10-3 03:52 PM 發表
有1號的大塞車,更有理由要通過一地兩檢
無用, 黃絲唔會上大陸, 唔關佢地事

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]