• 瀏覽: 11,202
  • 回覆: 70
+2
引用:
原帖由 食指 於 2017-10-2 10:36 PM 發表

成日講乜q繁體先系正統嘅正一傻西,要同應該寫甲骨文...
yes! 文字沒什么正統不正統,等于selfie 一字,都系網上流行再被大家所接受

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-2 10:40 PM 發表

美帝是邪惡軸心,地球上最危險國家,

不過中共囯貪官仍然中意美帝護照, 共慘黨又不停提供財政支援。

中共囯奴隸仍然要上網,用艾瘋,安桌瘋,到香討發帖,不停支持美帝,

只要大家馬上停止一切支敵行&#2 ...
美帝就是保護罪犯,犯罪分子最賣力的邪惡國家,所以全世界的罪犯都想要美國護照。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-2 11:07 PM 發表
美帝是邪惡國家, 當然要包庇犯罪分子,

請問閣下何時開始帶頭制裁美帝,例如停止上網,停止到香討發帖?
網絡世界是美國一家的嗎?雖然互聯網是美國發明而且發揚光大,但美國人也從中賺到遠比他們應該賺到的更多錢。所以互聯網不是美國人一家子的。
GPS是美國的,美國佬可以說關停GPS,全世界就剩下中國及俄羅斯有全球定位係統了。
所以互聯網不是美國的,美國可以說關停全美國的互聯網,但美國以外繼續可以使用。

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-10-1 11:25 AM 發表

唔好屈佢
香討有一部分人係尾久西毛
身處尾國,經幾個國家伺服器黎香港唱衰中國
講得對,佢未必係香港人。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-9-30 07:11 PM 發表
中共囯人的祖先幾千年來一直明知有危害,都要濫用正體字

證明中共囯人的祖先幾千年來,跟今天的 速生一樣 一直都甘賤格

中共囯人切記只能用殘體字,並拒絕學英文,用英文, 否則死全家
...
咁你用中文寫,咪好很賤格?

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-9-30 07:11 PM 發表
中共囯人的祖先幾千年來一直明知有危害,都要濫用正體字

證明中共囯人的祖先幾千年來,跟今天的 速生一樣 一直都甘賤格

中共囯人切記只能用殘體字,並拒絕學英文,用英文, 否則死全家
...
樓主真係成篇簡體字咁wow~~

咦!"證明中共囯人的祖先幾千年來"入面嘅"幾"字呢?

引用:
原帖由 超級灰膠袋 於 2017-10-3 03:04 PM 發表

講得對,佢未必係香港人。
哈哈,根本就唔係人,而只係劣等生物

中共國人根本已經不是中國人。
否則,新加坡華人,都可以認自己是中國人。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-10-16 08:39 AM 發表
中共國人根本已經不是中國人。
否則,新加坡華人,都可以認自己是中國人。
唔明白你想表達什麼

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]