• 瀏覽: 11,197
  • 回覆: 70
+2
引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-1 12:46 PM 發表

至叻你啦!

殘體才是正體 !

說明你地祖先賤格,一直濫用 繁體!
幾乎全中國人都用嘅字體唔係正體係乜?on9

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-1 12:48 PM 發表

什麽是中國人?說給大家聼聼!
菲律賓同印度混種嘅狗種黃絲狗唔知乜係中國人

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-1 01:29 PM 發表

記得寫殘體,以免帶來危害!

不要學英文,免得死全家!
敬佩你的偉大,今晚會燒殘體字比你全家。記得準時變野。 唔是會唔環保家

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-1 12:47 PM 發表

你已證明你地祖先賤格,一直濫用 繁體!
“你已證明你地祖先賤格,一直濫用 繁體”。 邊個賤格其實一眼就看得出嚟啦。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-1 12:52 PM 發表

香港人是協助唱紅中共囯, 把共慘黨 滿手鮮血的叛國事跡 大力宣傳而已!

當然亦順便恥笑 中共囯炮灰低等生物 的 千年奴性!
尾久就是要不斷攻擊香港
殊不知尾久們都是一群希望破壞其他國家安定嘅低生寄生蟲

引用:
原帖由 jingke7158 於 2017-9-30 08:13 PM 發表
樓主全家死了
死剩佢一個都好快就來喇。大家忍多一陣就得喇

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-9-30 07:11 PM 發表
中共囯人的祖先幾千年來一直明知有危害,都要濫用正體字

證明中共囯人的祖先幾千年來,跟今天的 速生一樣 一直都甘賤格

中共囯人切記只能用殘體字,並拒絕學英文,用英文, 否則死全家
...
你祖先是 日本嘎仔,八嘎呀路,又或者你祖先是超級混血兒?打亂種?

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-1 12:36 AM 發表
孔子,漢武帝,李白,杜甫,蘇東坡,歐陽修 等人 一直濫用 繁體字, 危害 共慘黨 政權,真賤格!

中共囯奴隸 記得終身只能用 殘體字, 用一個正體字、學一句英文 都要死全家,因爲這樣做會 危害 ...
中國歷史上最想推廣簡體字嘅人是蔣介石。

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2017-10-1 11:25 AM 發表

唔好屈佢
香討有一部分人係尾久西毛
身處尾國,經幾個國家伺服器黎香港唱衰中國
呢啲人一定有美國籍或英國籍,再唔係就配偶同仔女都係外國人。

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-10-1 10:15 PM 發表

所有中共囯人都甘下賤,所以香港人亦可把殘體字叫做 賤體字!
你夠薑咪去新加坡同馬來西亞話寫簡體字o的華人下賤囉, 門口狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]