• 瀏覽: 28,371
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
影片講既係未來十年世界格局,其中講日本部分特別有趣(由8:30開始)~

大概意思係日本難以接受中國崛起,其中兩個重要原因係:
1. 日本人自以為比中國人優勝,被中國人趕超非常困惑
2. 日本人自知侵華殘殺3500萬中國人犯下死罪,害怕中國人報復

https://www.youtube.com/watch?v=j8ZZsfPoX8Q

仲有咁多國民去日本旅行買生活用品 化妝品 衣服 藥品 買房産甚至都當地做生意 冒充日本水果 中國加油

5毛自我感覺良好

月入4000至6000

就以為自己有錢過人

得淡笑。。。未富先嬌

中國其實只係領導揾錢,人民醒目嘅就一早共左領導D身家啦。

引用:
原帖由 kelly2008 於 2017-10-3 01:37 PM 發表
5毛自我感覺良好

月入4000至6000

就以為自己有錢過人

得淡笑。。。未富先嬌
咁要月入幾又驕得起? 你驕唔驕得起?
人地一個縣市月入5、6千,同你香港人月入萬6、7,生活各方面又如何?
5、6千去唔到旅行買唔到I8,但可以1000蚊租間千尺屋,養部國產車,
香港地要租間千尺樓,養架幾皮野既二手日產又要月入幾多?

就咁靠數字黎比,你都cowcow地。

引用:
原帖由 tfortest 於 2017-10-3 12:53 PM 發表
仲有咁多國民去日本旅行買生活用品 化妝品 衣服 藥品 買房産甚至都當地做生意 冒充日本水果 中國加油
酸民也加油

引用:
原帖由 kelly2008 於 2017-10-3 01:37 PM 發表
5毛自我感覺良好
月入4000至6000
就以為自己有錢過人
得淡笑。。。未富先嬌
請問你住多大房子 ..家裡有幾部車

引用:
原帖由 tfortest 於 2017-10-3 12:53 PM 發表
中國人就係甘架啦.......中國香港都有班人日日反中..又唔見佢地移民喎.......佢地咪又活在中國領土....日日又袋主張中國香港身份証.....中國香港人加油

引用:
原帖由 clipperwood 於 2017-10-3 10:58 PM 發表

中國人就係甘架啦.......中國香港都有班人日日反中..又唔見佢地移民喎.......佢地咪又活在中國領土....日日又袋主張中國香港身份証.....中國香港人加油
你暗示各屆領導的家人子女 資產 財產 都移到國外?

我中意日本AV妹!

引用:
原帖由 十字軍 於 2017-10-4 00:17 發表
我中意日本AV妹!
波多野結衣,喺咪?😂

引用:
兩種人,一種以大爺心態去施捨比日本仔、另一種以奴才心態去朝拜
90%香港人都係後者

引用:
原帖由 一拳服人 於 2017-10-3 06:01 PM 發表

咁要月入幾又驕得起? 你驕唔驕得起?
人地一個縣市月入5、6千,同你香港人月入萬6、7,生活各方面又如何?
5、6千去唔到旅行買唔到I8,但可以1000蚊租間千尺屋,養部國產車,
香港地要租間千尺樓,養架幾皮野既二 ...
人地揾食啫,比條路行吓好喎,洗唔洗噤直呀。

引用:
原帖由 十字軍 於 2017-10-4 12:17 AM 發表
我中意日本AV妹!
清純的日本女孩絕對是誘惑 一定係日本人好
日本妹妹中出輪玩雜交派對
我中意

引用:
原帖由 十字軍 於 2017-10-4 12:17 AM 發表
我中意日本AV妹!
日本女人是比較淫蕩每兩百人就有一個AV女優
日本比中國優質

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]