• 瀏覽: 30,677
  • 回覆: 604
  • 追帖: 3
+34
聲稱要「革走」港大教授戴耀廷和對港獨支持者「殺無赦」的建制派立法會議員何君堯,近日被揭發懷疑虛報自己...

聲稱要「革走」港大教授戴耀廷和對港獨支持者「殺無赦」的建制派立法會議員何君堯,近日被揭發懷疑虛報自己是新加坡、英國及威爾斯執業律師。何連日在facebook直播回應批評,但有網民就發現一直向外界聲稱自己是基督徒的何,家中居然有擺放觀音像,作家雲海更指留言稱「我反而想知觀音像下面嗰個係咪養鬼仔呀?有冇道家法科話畀我聽?」

網上近日瘋傳一幅網民從何君堯在家中做直播時擷取的截圖,顯示何在家中組合櫃上供奉了一尊觀世音神像。有網民更質疑,觀音像下有3個擺設,懷疑他「養鬼仔」,批評何君堯自稱基督徒卻在家中擺放神像,有失基督徒身份。雲海亦有轉載該幅截圖,吸引近500名網民留言,有人揶揄何「穿上西裝不會變高層,返了教會不會變好人」。

心術不正。。。信乜野都冇L用啦

新聞來源連結:
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20170923/57246451

偽基督徒,心腸比魔鬼更毒

想知自己是基督徒,家人信觀音,應該點做?

基督徒.........唔好笑撚死我喇

引用:
原帖由 Hung196108 於 2017-9-23 05:25 PM 發表
你不如問基督徒,另一半不是基督徒怎麼辦

不過基督徒最喜歡搬龍門上主會原諒。

可能基督徒係上法庭求情用

你食魚就唔可以食蝦?

黃絲真係好驚何生咁都係新聞

無聊,係咪已經講到無野講

引用:
原帖由 Hung196108 於 2017-9-23 05:25 PM 發表
父母拜神,仔女信教都見唔少

養鬼仔

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2017-9-23 05:37 PM 發表
父母拜神,仔女信教都見唔少
黃絲話唔撚得架

引用:
除非你堅持家人受洗,家人又強迫你受加持,否則無乜衝突啫

養鬼仔係泰國嘢, 拜觀音點樣養鬼仔?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]