• 瀏覽: 2,703
  • 回覆: 35
+2
要認識共產黨核心價值,先要認識王毅。大家要小心解讀

係美國不準日台韓擁有核武。識嘅俾你笑死。

引用:
原帖由 smart889 於 2017-9-22 10:46 PM 發表
係美國不準日台韓擁有核武。識嘅俾你笑死。
如果trump話比日台韓擁有核武對抗撒但國家,大陸是否又係以下反應?

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-22 23:11 發表

如果trump話比日台韓擁有核武對抗撒但國家,大陸是否又係以下反應?
如果乜都得啦。如果我係上帝。。。不理現實,生活在夢幻中的人真可憐。

引用:
原帖由 smart889 於 2017-9-22 11:14 PM 發表

如果乜都得啦。如果我係上帝。。。不理現實,生活在夢幻中的人真可憐。
英雄與時勢。
英雄就係以自身力量將如果化為現實。
時勢即是順住民心背向,以時勢將如果化為現實。

極權政府會告訢你,聽話啦,唔好唔比我剝削人權呀。

其實自從由DQ第一個民意代表開始,民心已背向了,這時勢即使林鄭再DQ多十個都冇用,失民心失天下

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-23 05:41 發表

英雄與時勢。

其實自從由DQ第一個民意代表開始,民心已背向了,這時勢即 ...
你叫特朗普去打北韓啦,叫得到你就係英雄。
有可能發生的事才值得討論,否則只是痴人説夢。

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-23 05:41 AM 發表

英雄與時勢。

其實自從由DQ第一個民意代表開始,民心已背向了,這時勢即 ...
睇下有幾多條廢柴出黎撐班DQ垃圾,咪知你所講既民心有幾多囉!連百分之一都冇!

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-23 05:41 AM 發表

英雄與時勢。

歷史上很多獨裁者 ,其實一開始都是英雄
因為掌握了一點權力 ,最後英雄成為了魔鬼 ,真是遺憾

放眼世界 ,許多成功的範例往往憂國……但也要憂民….你們呢 ?
你們怕曲折 ,不能忍耐 ,區隔我他,孤注一擲

看中東 ,政治都是要玩命的 ,沒有一點餘地可緩衝
目下政棍 ,都是貪財 ,偏見無限上綱 ,沽名釣譽之輩

撕裂越大 ,只對它們選舉最為有利

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 smart889 於 2017-9-23 08:00 AM 發表

你叫特朗普去打北韓啦,叫得到你就係英雄。
有可能發生的事才值得討論,否則只是痴人説夢。
特朗普都話,no choice,  but totally destroy north korea.

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2017-9-23 10:47 AM 發表

戇居居
連核不擴散條約都唔識就撲出來獻世
我講緊點燈呀,大陸連薩得都唔比南韓點燈,真是食相難看

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2017-9-23 08:52 AM 發表

睇下有幾多條廢柴出黎撐班DQ垃圾,咪知你所講既民心有幾多囉!連百分之一都冇!
你試下叫林鄭在全港做一人一票公投,看看多少人讚成DQ啦,請不要用民意做理據,因為林鄭很多都係沒有得到真正民意,只係夾硬用惡法來闖關踩市民底線

引用:
原帖由 skytra 於 2017-9-23 11:30 AM 發表
樓主就是典型的戀殖
無知又自以為是

無腦果地以為你說的好對
是啊,大陸有核武,但又唔俾日本發展核武
好似說的好有道理

但稍有知識的人
是美國唔俾佢發展核武
知唔知有"美日安保絛約"
美國話保証要保護日本不受核政攻擊

戀殖不可怕
最怕無知
自以為自己認定的太是真理