• 瀏覽: 8,910
  • 回覆: 43
+2
引用:
原帖由 daimonster 於 2017-9-23 12:04 AM 發表

凡自高的,必降為卑;自卑的,必升為高.....

馬太福音 23:12

只要存心謙卑,各人看別人比自已強.......

腓立比書 2:3
叫人看神的話語,同自高係兩回事,而且我要求不是高,至少看完整本聖經一次,要求真的不是高

嘩!呢度講政治點解會變左講上帝,係咪去錯區呀!唔該版主妥善處理!

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-22 04:47 PM 發表
祈禱吧,神必不以他為無罪。神必懲罰他的罪,自父及子,直到3,4代
講聖經唔該去宗教區啦!

呢條友⋯⋯😅

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-23 04:15 AM 發表

人人都是children of god好平等,但children of God 總有唯一的創造者吧
唯一的創造者,仲唔係威權產物?
要責罪children的3,4代,仲要呢個god把柒。

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-23 04:13 AM 發表

祖先的罪會遺傳給後代子孫是很合邏輯
呢種封建思想早就被打破了。黑奴子子孫孫都是黑奴?奴棣?西藏的農奴世世代代都要做達賴嘅牲口。古代妓女所生個仔為奴,女為妓世世代代?

客觀d講. 雖然我唔多信佢係 真.基督徒

不過 觀音像 可以是他家人 供奉的

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-23 04:20 AM 發表

現在的天主教是違背了聖經,而且成為了索羅斯的走狗,加強了集權中映,濫權
http://usaconservativereport.com/2017/08/putin-pope-francis-not-man-god/
這是俄羅斯總統 普京 , 不是國際金融大鱷索羅斯

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-9-23 10:08 AM 發表

呢種封建思想早就被打破了。黑奴子子孫孫都是黑奴?奴棣?西藏的農奴世世代代都要做達賴嘅牲口。古代妓女所生個仔為奴,女為妓世世代代?
祖先的罪會因為後代子孫受苦而使罪減輕,所以唔係代代都係奴。通常是某幾代吧,

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-9-23 10:58 AM 發表

這是俄羅斯總統 普京 , 不是國際金融大鱷索羅斯
普京知道索羅斯等邪惡歐盟勢力操控緊天主教。你可以看看,天主教現在所做的都是違背聖經

引用:
原帖由 nicencl 於 2017-9-23 10:19 AM 發表
客觀d講. 雖然我唔多信佢係 真.基督徒

不過 觀音像 可以是他家人 供奉的
你叫佢解十誡來聽下啦,

其實即使不用十誡試佢,都超容易以其他方法試到一個人是否基督徒。

很多政客打住基督徒名義拿好處欺騙市民,神說會咀咒的

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-23 11:42 AM 發表

祖先的罪會因為後代子孫受苦而使罪減輕,所以唔係代代都係奴。通常是某幾代吧,
我說服不了你,但係封建思想已經明顯不符合世界發展的需要。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-9-23 11:52 AM 發表

我說服不了你,但係封建思想已經明顯不符合世界發展的需要。
聖經能穿越古今而不衰,請不要貶低基督徒,不是不符合世界發展的需要,只是他們不懂運用吧

引用:
原帖由 watergame 於 2017-9-23 11:54 AM 發表

聖經能穿越古今而不衰,請不要貶低基督徒
現在連牧師都難找。牧師都已經變成一份工作。
如何善良的行為都應該鼓勵,不過借上帝之名而謀自個利益的所謂基督徒就另作別論了。起碼何君堯沒有天天說自己是基督徒而謀選舉利益。反觀佔中,佔旺連天主教,基督教頭頭都煽動年輕人犯法。如此宗教不信也罷,只會變成有心人利用宗教牟利而已。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]