• 瀏覽: 14,940
  • 回覆: 202
+6
不停講歪理,

甚麼有槍有炮,

甚麼美國都係咁,

甚麼北韓又係咁,

若認同以上的國與國的關係的武器及軍隊實力的爭鬥,

那國內是否人與人之間,

統治者與人民之間都用此等思維?

唯我獨尊,高高在上,

我有權有勢有槍有炮就做甚麼都可以了?

反對者底下層的做甚麼就是十惡不赦? 要拉要鎖要打壓?

當權的不能碰?不能對其涼薄?

副局長死一子不能幸災,

但死數十學生加教師的就是人生規劃及沒問題?

罵劉波的就不用記者會?

厚此薄彼至此已經無敵!

甚麼黃絲都做出甚麼壞事令人損失,

我想問,以當權者的人力物力,

他們做出的壞事時破壞力大過所有民間的組織及平民多少倍?

一張字畫幾千萬,官商勾結幾多億?東北發展用甚麼地?官商鄉黑,富二代紅二代中資,

他們互相勾結出來的利益大過任何佔中,遊行,

那樣都分不清楚的,

就不用去比較任何事了!

要防止地產霸權與政府繼續勾結

只有sanctuary 天一國憲法才能有效制止權費與極權政府濫權去剝判children of god

22. 國會須立法禁止控股公司或複合企業擁有複數不同業種的業務。
解釋: 這點有助制衡權貴同時獨佔並把持晒所有各行各業,使濫權,或借強勢限制競爭對手的發展,或做成地產霸權。

政府與議員應立法並執行以上sanctuary天一國憲法,否則地產霸權永遠存在。 奉勸政府,議員勿再與權貴們同流合污,否則,會被天父咀咒的

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-9-22 12:40 PM 發表
不停講歪理,

甚麼有槍有炮,

甚麼美國都係咁,

甚麼北韓又係咁,

那國內是否人與人之間,

唯我獨尊,高高在 ...
樓主終於明白了 ... 哈哈

所以只有聯合國 5 常有否決權囉

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-9-22 12:40 PM 發表
不停講歪理,

甚麼有槍有炮,

甚麼美國都係咁,

甚麼北韓又係咁,

那國內是否人與人之間,

唯我獨尊,高高在 ...
事實就是如此! 你問新界人, 為什麼他們有建丁屋權, 我就冇(吾知你有冇)!!

狂言取希拉妮頭髮惹禍 美國前藥商還柙監房

有「全美國最痛恨的人」之稱的美國圖靈製藥公司前行政總裁沙克拉尼(Martin Shkreli),因為在社交網站一則貼文,惹來牢獄之災。他上周二(4日)在Facebook發文,懸賞5000美元(約3.9萬港元)取下前國務卿希拉妮的一束頭髮。法官認為沙克拉尼「對社會構成危險」,決定將他關入大牢。

沙克拉尼上月被裁定3項欺詐罪名成立,獲准以500萬美元(約3900萬港元)保釋外出候判。惟他保釋期間多次在社交網發表有爭議的言論,今次則發文稱:「克林頓基金會不惜為保守自己的秘密而殺人,所以在希拉妮的新書簽名會上,嘗試扯下她一束頭髮。我必須要證實自己的推斷。我會支付5000美元。」

沙克拉尼的貼文一出,隨即引起保護政要的特勤局注意,並通知布魯克林法院。負責審理沙克拉尼詐騙案的,法官認為,其言論危害社會,決定即時收柙他,直至判刑為止。據悉,沙克拉尼上周四已還柙監房。

沙克拉尼曾於2015年9月,將其藥廠一種醫治愛滋病及癌症的抗寄生蟲藥物Daraprim,加價近55倍,每粒高達750美元(約5850港元),遭全美民眾唾罵。
---------------------------------------------------------------------------------

言論打鴨可恥!!

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20170914/bknint-20170914230148450-0914_17011_001.html

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-9-22 02:37 PM 發表
狂言取希拉妮頭髮惹禍 美國前藥商還柙監房 E-mail 此主題給朋友
有「全美國最痛恨的人」之稱的美國圖靈製藥公司前行政總裁沙克拉尼(Martin Shkreli),因為在社交網站一則貼文,惹來牢獄之災。他上周二( ...
你想表達咩野?

兩個都是權貴,

一個有錢,一個之前有權,
當權的又跟希拉莉不同派別,

你覺得特朗普同法官一齊幫希拉莉整敵對有錢人?

你唔係咁都比較唔到嘛?

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-9-22 02:46 PM 發表

你想表達咩野?

兩個都是權貴,

一個有錢,一個之前有權,
當權的又跟希拉莉不同派別,

你覺得特朗普同法官一齊幫希拉莉整敵對有錢人?

你唔係咁都比較唔到嘛?
黃絲經常講外國幾民主,幾自由,老美正正就係果條民主標竿/國際標準

其實只係黃絲井底觀天,外國一樣有所謂言論打鴨/黑警殺手無寸鐵既平民(每次黃絲實話唔可以咁比較,但開口埋口就話咩international standard)

但又唔行放眼全世界每日所發生既事

https://copcrisis.com

講到最後就是有權有勢就強姦你老母都仲得,殺你老母都又得!

得左

附件

copcrisis.jpg(183.39 KB)

昂九,人類歷史從來都係靠槍砲。
全世界都係英國殖民地,全世界都要講英文,全世界都要掛女皇頭。
靠乜呀,唔通英國人特別民主公正,贏得全世界人民心悅服從丫。
挑。
只不過依家係中華人民共和國,都稍為有少少槍砲,叫做唔使俾人“合”。
呢班黃屍西奴美狗法輪港獨戀殖含洋狗,就周身唔舒服啦

西人果種有權有勢就真係強姦你老母啦。
中國依家D所謂權勢,只係保護自己老母免被強姦乍。

不過,鐘意認西人做老豆既黃屍,當然例外啦。

引用:
原帖由 bryan13 於 2017-9-22 02:57 PM 發表

黃絲經常講外國幾民主,幾自由,老美正正就係果條民主標竿/國際標準

其實只係黃絲井底觀天,外國一樣有所謂既言論打鴨/黑警殺手無寸鐵既平民(每次黃絲實話唔可以咁比較,但開口埋口就話咩international stand ...
恐嚇或用錢去收買叫人取去一個的人身體一部份,

或都你覺得頭髮不是身體一部份,

你認為等於不能談港獨等?

你想一下其分別再上來說吧。

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-9-22 03:29 PM 發表

斷章取義果真係黃絲精神,我無話不能談港獨

你#1打左成22句野,我係回應你其中部份

『唯我獨尊,高高在上,

我有權有勢有槍有炮就做甚麼都可以了?

反對者底下層的做甚麼就是十惡不赦? 要拉要鎖要打壓?』

黃絲至愛既毒果就至愛斷章取義/拼湊,係果度copy一句,另一段又copy一句,去表達佢地想表達既目標

引用:
原帖由 paul3409 於 2017-9-22 03:29 PM 發表

你講梗既,
嗎就係用恐嚇取去大清帝國一部份既大英帝國囉。

講到最尾,

不用以外國為假想敵了,

他們強不強姦沒人知,咁易打強就早就第三次世界大戰了,

沒核彈的國家應該被全滅國呑併了,

或者全被奴役地生活好差了,

是嗎?

但最少今時今日香港及中國,

大把權貴任意強姦所有普通百姓,

仲要作大義凜然地我為國家為管治為民族團結對外敵等,

所以今日就要打壓捉人喊打喊殺控制威迫利誘同流合污黑箱作業,

你會信嗎?哈!

鍵盤翻頁