• 瀏覽: 120,586
  • 回覆: 496
  • 追帖: 11
+24
美國蘋果公司推出新一代手機iPhone 8及8 Plus今日(22日)開始發售,各間蘋果專門店今提早兩小時、於早上8時營業。不過,由於蘋果公司即將推出10周年版iPhone X,果迷和果農對iPhone 8的反應相對較冷淡。早上7時許,中環蘋果專門店門外僅得約20名已預約取機的市民排隊取機。

其中陳小姐購買一部256GB黑色8 Plus自用,她認為iPhone 8和iPhone X兩者分別不大,但iPhone X價錢太貴令她卻步。她續指,蘋果公司今次取消128GB容量選擇,變相要「捱貴機」選購256GB,「64GB實唔夠用啦。」

雖然首日開賣不及以往iPhone開賣墟冚,但仍吸引不少「常客」、手機回收商在專門店外駐守,部分市民取機後便即場轉售。及後因商場保安驅趕,有回收商轉至蘋果店外的咖啡店進行交易。現場所見,有果農以8,500港元轉售8 Plus,約賺300港元。另有手機回收商透露,暫時沒有行家收細機iPhone 8,或只以低於零售價回收,而大機8 Plus亦只以高於零售價200至300港元回收。而在相隔半小時後,回收商更改以只高零售價100港元回收。

另有4名來自俄羅斯的回收商出價較進取,每部256GB的8 Plus以最多8,500港元回收,不消一小時已回收了40部大機,「滿載而歸」,他們聲稱並非是轉售圖利,稱是幫俄羅斯的家人及朋友購買。

借8 sell 10

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170922/bkn-20170922080719270-0922_00822_001.html

無喇喇整部X 出黎 8一定無咩人揀  

如果唸可以用128GB價錢買到256GB,係唔係會開心啲

Apple賣屎佢哋都係咁買咖啦。

俄羅斯 專登走過黎買 想激死普京

引用:
原帖由 中頑童 於 2017-9-22 09:22 AM 發表
無喇喇整部X 出黎 8一定無咩人揀  
x都唔一定好賣

玩大mon......國產華為mate10.....小米mix...vivoX20靚仔過IPX多多聲

附件

3874382.jpg(37.69 KB)

6bde85dbly1fjrgp9sluvj20u01e01l0-1-800x500_c.jpg(21.14 KB)

mix-2-iphone-x-2.jpg(68.85 KB)

有鬼300。。。ifc現場最多都係有高150收機。。。放棄,宜家轉去沙田睇下

冷淡? 點解我預約唔到?

預期之內

都話左買得幾千蚊iphone好大原因係攞出黎威(大陸更加),你幾部型號個樣一模一樣,我仲乜要洗錢換,唔明呢個道理,係大陸賣實死。

引用:
原帖由 clipperwood 於 2017-9-22 09:27 AM 發表

x都唔一定好賣
係啲ON鳩十幾廿年末返過深圳啲人先以為Face ID係啲乜鳩新科技!!
我日日過關都免費玩,駛唔撚駛多花幾千買喱個濕鳩功能!!

嘩,賺咁多,超出預期

cwb 256G 8plus 收左8800

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]