• 瀏覽: 6,846
  • 回覆: 80
引用:
原帖由 highbury64 於 2017-9-21 11:35 AM 發表
劉慧卿要求彭定康爭取現時手持BNO護照的港人有居英權,彭定康笑稱她高估了上議院的權力,但指下次辯論時會提出。

呢幾日U Hall所有人都好滾動,肥彭先係真心對香港人,林鄭只係戲子
恐怕你會變望夫石, 傻婆

去英國居留要BNO,笑死我地班原居民

我地D後代個個外國公民,夠年齡就返香港領太公地起丁屋,跟手再賣來套現,依家三層賣一千幾百萬無難度

多謝香港民主政府的大利是

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2017-9-23 02:44 PM 發表
去英國居留要BNO,笑死我地班原居民

我地D後代個個外國公民,夠年齡就返香港領太公地起丁屋,跟手再賣來套現,依家三層賣一千幾百萬無難度

多謝香港民主政府的大利是
應該的,根本就是港英政府,用呃呃氹氹囉走你們的土地,去起公屋比大陸喱住既。

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-9-23 03:02 PM 發表

應該的,根本就是港英政府,用呃呃氹氹囉走你們的土地,去起公屋比大陸喱住既。
唔夠丁地可以再同政府申請,太公邊有本事霸甘多地,原居民土地政策系港英政府留給真香港人的福利

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-9-21 11:35 AM 發表
劉慧卿要求彭定康爭取現時手持BNO護照的港人有居英權,彭定康笑稱她高估了上議院的權力,但指下次辯論時會提出。

呢幾日U Hall所有人都好滾動,肥彭先係真心對香港人,林鄭只係戲子
真係想笑死人,人家求其敷衍你一句就好感動,呢條肥鬼夠膽上議院提出呢條方案,真係實俾啲英國Friend當佢儍佬!
當年英國佬中英聯合聲簽署後,立即將條法例改都改唔切,而家仲想人俾居英權你,咪儍啦!如果你個個好次李嘉誠,李兆基佢地就歡迎你!

引用:

廿幾年前,已經爭取過所有bno三百萬有居英權,但最後只能爭取廿萬個 公務員有居英權,即係證明有bho係冇居英權。

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-9-23 05:59 PM 發表

你地五毛吾使搬弄事非離間我地同英國之間血濃於水嘅感情
血濃於水,咪笑大人地個口,人地係 紳士,你係窮L一名,鬼識你咩死窮鬼,咪 係處認親認戚,人地金頭髮, 藍眼睛, 你唔信塊鏡都信呀盤水。

肥彭飲佢涼茶、食佢蛋撻,明明係佢再生父母,如同契爺。佢一直為樓主默默爭取,你唔好再離間佢地之間水乳交融既關係喇喎!     
引用:
原帖由 吳尊函 於 2017-9-23 06:07 PM 發表
血濃於水,咪笑大人地個口,人地係 紳士,你係窮L一名,鬼識你咩死窮鬼,咪 係處認親認戚,人地金頭髮, 藍眼睛, 你唔信塊鏡都信呀盤水。

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-9-23 06:18 PM 發表
肥彭飲佢涼茶、食佢蛋撻,明明係佢再生父母,如同契爺。佢一直為樓主默默爭取,你唔好再離間佢地之間水乳交融既關係喇喎!     

有畤我都覺得自己好屎忽鬼,係都要將事實講出來,其實唔關樓主事,一日最L衰佢嘅中國人老豆老母,係都要將呢個弱智兒童生出來,冇得比佢揀,點解咁唔公平冇得比佢揀。

引用:

Quickly, go to UK, don't come back!

我有BNO,不代表我會去。你冇bno講乜刀無用。

肥彭喺咁依吹兩句成班騎呢怪就以為可以成為英國公民咁J到一地都喺!

引用:
原帖由 highbury64 於 2017-9-21 01:32 PM 發表
以後我地可以用BNO去歧視嗰班藍絲廢老
其實樓主你到底知唔知咩叫BNO㗎?唔知嘅就去google下先學人玩歧視人啦,半人不鬼就唔好出醜啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]