• 瀏覽: 22,425
  • 回覆: 181
  • 追帖: 2
+5
引用:
原帖由 食指 於 2017-9-28 12:50 AM 發表

佢領導邊個?領導咗邊次起義?贏咗邊次戰役?
國共兩黨推佢上神臺,d腦殘人士就人云亦云。

縱觀世界上對孫中山嘅評價,除咗國民黨極力鼓吹孫中山領導推翻滿清外,共產黨方面不過系話佢革 ...
你所講嘅似係話袁世凱喎。
唔好死撐嗱。
後世對袁世凱嘅批價,正如你所說。

引用:
原帖由 食指 於 2017-9-28 12:50 AM 發表

佢領導邊個?領導咗邊次起義?贏咗邊次戰役?
國共兩黨推佢上神臺,d腦殘人士就人云亦云。

縱觀世界上對孫中山嘅評價,除咗國民黨極力鼓吹孫中山領導推翻滿清外,共產黨方面不過系話佢革 ...
挑,咁黃帝同炎帝都係神話人物,完全冇證據確實佢哋存在過,但個個中國人都話係炎黃子孫㖭…

引用:
原帖由 cortet 於 2017-9-27 09:07 PM 發表

30 年都只係打咀炮。
係吖,就好似嗰班藍絲、建制派、中央同特區政府,大大聲聲話殺無赦、港獨係犯法、叛國…但係就個個都唔敢郁班港獨份子!
仲有一啲淨係識得匿埋喺鍵盤後面用上論壇屌鳩班港獨,仲係用假名㖭呀

引用:
原帖由 得閒看看 於 2017-9-28 08:19 PM 發表
係吖,就好似嗰班藍絲、建制派、中央同特區政府,大大聲聲話殺無赦、港獨係犯法、叛國…但係就個個都唔敢郁班港獨份子!
仲有一啲淨係識得匿埋喺鍵盤後面用上論壇屌鳩班港獨,仲係用假名 ...
即係你承認 30 年都只係打咀炮。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2017-9-28 10:45 AM 發表

挑,咁黃帝同炎帝都係神話人物,完全冇證據確實佢哋存在過,但個個中國人都話係炎黃子孫㖭…
姐系你都承認推翻滿清嘅唔系孫文啦...

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-9-28 10:35 AM 發表

你所講嘅似係話袁世凱喎。
唔好死撐嗱。
後世對袁世凱嘅批價,正如你所說。
我冇話過袁世凱系好人、英雄wor...
袁世凱好衰、衰到貼地都唔代表孫文推翻滿清...

我問你嘅問題你唔敢答定系答唔出?
孫中山領導咗邊次起義?贏咗邊次戰役?

引用:
原帖由 cortet 於 2017-9-28 09:03 PM 發表

即係你承認 30 年都只係打咀炮。
係吖,我諗班高官建制藍絲都有30年命嘅

引用:
原帖由 食指 於 2017-9-28 11:33 PM 發表

姐系你都承認推翻滿清嘅唔系孫文啦...
無錯,我不嬲都唔信單憑孫中山一個人就可以推翻滿清嘅。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2017-9-29 08:42 AM 發表

無錯,我不嬲都唔信單憑孫中山一個人就可以推翻滿清嘅。
咁其實你係咪認為孫中山領導推翻滿清呢?

引用:
原帖由 得閒看看 於 2017-9-29 08:36 AM 發表
係吖,我諗班高官建制藍絲都有30年命嘅
蠢材!

班高官建制藍絲打 30 年咀炮都依然係掌控建制。
但係班黃屍廢柴打 30 年咀炮就一事無成!食屎啦!

引用:
原帖由 cortet 於 2017-9-29 09:20 AM 發表

蠢材!

班高官建制藍絲打 30 年咀炮都依然係掌控建制。
但係班黃屍廢柴打 30 年咀炮就一事無成!食屎啦!
露底了,有權有勢有錢有軍隊只係識打咀炮。

引用:
原帖由 食指 於 2017-9-29 08:53 AM 發表

咁其實你係咪認為孫中山領導推翻滿清呢?
我亦不嬲唔信淨係孫中山一個人就可以領導全球義士推翻滿清。

引用:
原帖由 得閒看看 於 2017-9-29 09:28 AM 發表
露底了,有權有勢有錢有軍隊只係識打咀炮。
所以,無權無勢無錢無軍隊要作反既就要靠本事,連本事都無?食屎啦!廢柴!

23條未立法,法律可以做咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]