• 瀏覽: 30,307
  • 回覆: 164
  • 追帖: 3
+4
Why Hong Kong residential property management fees are Asia’s highest?

近年被市場熱搶的單幢式新盤細單位,即使單位實用面積僅200多方呎,普遍每月管理費都要逾千元。部分單幢式新盤每方呎管理費高近5港元。

新聞來源連結:
http://money18.on.cc/finnews/news_breaking_content.html?section=exp&article_id=bkn-20170920164756804-0920_00842_001

附件

aa.jpg(61.49 KB)

業主冇權轉管理公司?

最低工資下管理員人工都已咁上下, 除非將佢地人工減半..

單幢都要有會所,有乜法子唔貴

最低工資加上屋苑設施服務... 管理費好好收啊... 當中也要多謝工棍黑金李呃人啊...

依家先知?遲唔遲d呀?想唔俾?得!你咪試下唔好俾睇下點囉

引用:
原帖由 Morningsky 於 2017-9-20 05:40 PM 發表
依家先知?遲唔遲d呀?想唔俾?得!你咪試下唔好俾睇下點囉
What happen if owner doesn't pay?

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2017-9-20 05:57 PM 發表

What happen if owner doesn't pay?
管理公司將會民事索償,法院判決後再玩釘契,到時候銀行會call loan

都係住公屋居屋慳錢

想慳.....住貨櫃屋啦

引用:
原帖由 傑青羅黎賤 於 2017-9-20 06:00 PM 發表

又要有會所 又唔想俾錢 又要有服務
remove club  facility

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]