• 瀏覽: 853
  • 回覆: 12
鄰舍輔導會因財政預算失誤,致部分員工遭遣散。由受影響員工發起的鄰舍員工關注組發出「行動升級通知書」,指要求機構交代不果,將展開一連申升級行動。

爆料,自焚定佔領社署?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170920/s00001/1505885547515

對壞人仁慈等於對社會殘忍
對住D見高拜見低踩無人性的會員 黑名單最簡單直接,以免中陷阱

有競爭有進步
壟斷行業收縮
甘後生又有手有雀,東家吾打咪打西law
話時話做乜黑超+口罩

引用:
原帖由 ala2005 於 2017-9-20 05:37 PM 發表
話時話做乜黑超+口罩
驚人話搞事無人請掛?

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-9-20 05:39 PM 發表

驚人話搞事無人請掛?
依家搞到甘,鄰捨出黎既人無人敢請啦

引用:
原帖由 ala2005 於 2017-9-20 05:48 PM 發表

依家搞到甘,鄰捨出黎既人無人敢請啦
無人請做議員或助理,佢地最鍾意請呢類夠膽出聲的人。

D 錢「被消失」 ?
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2017-9-20 04:14 PM 發表
鄰舍輔導會因財政預算失誤,致部分員工遭遣散。由受影響員工發起的鄰舍員工關注組發出「行動升級通知書」,指要求機構交代不果,將展開一連申升級行動。

//fs.mingpao.com/ins/20170920/s00001/29aa2e08dcce99e68 ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2017-9-20 07:12 PM 發表
D 錢「被消失」 ?
因為2016年年薪五十萬以上職員人數倍升,佢地何德何能人工高過公立醫院醫生?

回歸左就吾駛年年慶啦on9正苦

引用:
原帖由 習總膽囊 於 2017-9-20 07:18 PM 發表

個仆街正苦洗幾10億慶回歸眼都唔眨,講到做正經野就睬你都傻
回歸左就吾駛年年慶啦on9正苦

引用:
原帖由 ala2005 於 20-9-2017 05:37 PM 發表
話時話做乜黑超+口罩
除黑超+除口罩
支持『公開渾帳員工身份,一個都不能少

引用:
原帖由 cwbguy 於 2017-9-21 03:14 PM 發表

除黑超+除口罩
支持『公開渾帳員工身份,一個都不能少』
我想知主席派咩膠水樽要二百蚊一個。

仲有冇二百蚊水樽派

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]