• 瀏覽: 19,227
  • 回覆: 307
+24
學生會 D 人真係
引用:
原帖由 lalaboy2 於 2017-9-19 10:30 PM 發表
根據資料,科技大學學生會本屆沒人參與幹事的選舉,使內閣懸空,最終任命臨時會長及臨時財務秘書,另加兩位會員,柴娃娃地組成「科大學生會」。而理工大學因學生會幹事會選舉不符規定,取消選舉結果,另外任命「臨時 ...

引用:
原帖由 lalaboy2 於 2017-9-19 10:30 PM 發表
根據資料,科技大學學生會本屆沒人參與幹事的選舉,使內閣懸空,最終任命臨時會長及臨時財務秘書,另加兩位會員,柴娃娃地組成「科大學生會」。而理工大學因學生會幹事會選舉不符規定,取消選舉結果,另外任命「臨時 ...
嘩!咁「柒柒柒」佔香港人幾多%?

簡單啲,學生會會長係唔係全校一人一票選出黎?唔係又有咩資格講民主呢

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2017-9-19 10:38 PM 發表

嘩!咁「柒柒柒」佔香港人幾多%?
人哋講緊學牲會, 有人又將話題拉開. 你不如話吓你係係鄉土百份之九十九比人討L厭啦

呢類組織內閣還是由校董會委任吧
咁就有一定認受性了

引用:
原帖由 子靈 於 2017-9-19 10:42 PM 發表
人哋講緊學牲會, 有人又將話題拉開. 你不如話吓你係係鄉土百份之九十九比人討L厭啦
唔怕神一樣的對手,只怕豬一樣的隊友!

「少人投票支持、無代表性」,從來就係香港特首的死穴,居然夠薑攞出黎講。

八大學生會冇資格代表學生

引用:
原帖由 fanla22fanla 於 2017-9-19 10:41 PM 發表
簡單啲,學生會會長係唔係全校一人一票選出黎?唔係又有咩資格講民主呢
學生係類似外國的政黨制,成個內閣的確係一人一票選出黎。

如果你想香港行一人一票選政黨的政黨制,香港人絕對有可能同意,但中共就死都唔會同意,
因為佢無可能認同中國有兩個執政黨。

小,大學收黑金亂港
所謂學生會味就係黑金代表囉

不嬲香港都係咁嫁啦
D 蟻民唔醒遮,比英國殖民洗曬腦

認受性相當低的學生會,  好心唔好成日話代表所有學生啦,  超肉酸!

引用:
原帖由 子靈 於 2017-9-19 10:42 PM 發表
sad but true

最好笑今次主角中大學生會, 竟然係單一內閣, 沒競爭對手下當選。
根本呢D所謂學生會, 係好少人有興趣去做, 而候選時亦隱瞞其政治理念, 當選後便露出本相, 以少數人騎劫大部份同學。

成班垃圾

引用:
原帖由 siu80 於 2017-9-19 10:52 PM 發表
最好笑今次主角中大學生會, 竟然係單一內閣, 沒競爭對手下當選。
根本呢D所謂學生會, 係好少人有興趣去做, 而候選時亦隱瞞其政治理念, 當選後便露出本相, 以少數人騎劫大部份同學。
中共夠只會欽點一個人,再柒柒柒人選出黎。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]