• 瀏覽: 11,790
  • 回覆: 64
+6
引用:
原帖由 vanga 於 2017-9-19 04:11 PM 發表

假如有人認為自己係港獨份子
聽到何生說話覺得驚恐的話
應該立即報警
哈哈 ....
咪係,揾一件夠勇既出來認頭,咪告佢囉!重講咁多?

警方過往對有人發表威嚇性言論迅速作出拘捕行動,今次事件執法上就「大細超」,不能接受!

如果有人報警,話受到殺無赦恐嚇,警署會當係港獨人士自首案處理。

警告:
宣揚港獨屬國家管理範圍,或將自首人士移交內地執法部門處理!

陰莖主席拖行馬攻擊校委,大聲隊淋佢
都只是240小時服務令
完全不明白何君堯講左幾粒字能夠怎樣告?

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2017-9-19 10:59 AM 發表

咁首先要承認自已係港獨,由於基本法不容港獨,差佬根本無責任保護港獨
你嘅意思係咪其他人可以報警呢?

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-9-19 08:28 PM 發表
黃+獨話香港法治已死,點解仲要報警呀?
警察是(performers執法者)不是juris writers!!更不是judge法官

引用:
原帖由 室內設計師 於 2017-9-27 01:34 PM 發表

警察是(performers執法者)不是juris writers!!更不是judge法官 ...
反正就是冇事就黑警,有事就報警。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-9-27 01:39 PM 發表

反正就是冇事就黑警,有事就報警。
有咩問題啫,?警察係(人民公僕)係出香港人份糧吖嘛!唔駛又為警察呢D嘢嘈嘅!

引用:
原帖由 123people 於 2017-9-24 11:46 PM 發表 
如果有人報警,話受到殺無赦恐嚇,警署會當係港獨人士自首案處理。

警告:
宣揚港獨屬國家管理範圍,或將自首人士移交內地執法部門處理!
不正確!任何人可以因某人嘅語言有malice aforethought及感到生命受威嚇即可報警求助,是否被告港獨人仕,警方都要先行處理求助人嘅案件先,!
而是否港獨人仕,這是另一案件!

任何人可對何君堯嘅惡意言論報警的!!

甚至係中文大學附近嘅住戶
或大學生嘅親朋戚友,
就算係大學生的師長及
家人更要報案,(防止罪案發生前)要報案!
就何君堯的惡意言論帶有(困擾及受驚)者更(要盡市民責任)向警務處人員舉報係一定及絕對可以的!

引用:
原帖由 室內設計師 於 2017-9-27 02:14 PM 發表

有咩問題啫,?警察係(人民公僕)係出香港人份糧吖嘛!唔駛又為警察呢D嘢嘈嘅!
出糧緊係要做嘢喇。但係唔包括俾人鬧。

引用:
原帖由 室內設計師 於 2017-9-27 02:28 PM 發表

不正確!任何人可以因某人嘅語言有malice aforethought及感到生命受威嚇即可報警求助,是否被告港獨人仕,警方都要先行處理求助人嘅案件先,!

任何人可 ...
咁設計師可以報喎

引用:
原帖由 室內設計師 於 2017-9-27 02:28 PM 發表

任何人可 ...
我覺得港獨令我生命受到威脅,我也可報警!

引用:
原帖由 behappy1997 於 2017-9-27 03:13 PM 發表

出糧緊係要做嘢喇。但係唔包括俾人鬧。
份糧包咗㗎喇!你再唸唸老兄!

引用:
原帖由 123people 於 2017-9-27 07:46 PM 發表

我覺得港獨令我生命受到威脅,我也可報警!
是的,你去試吓!

引用:
原帖由 vanga 於 2017-9-27 03:33 PM 發表

咁設計師可以報喎
當然第一個去報~~仇