• 瀏覽: 10,051
  • 回覆: 96
引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2017-9-17 09:09 PM 發表
RE # 31
得把口的人不回應, 你來回應嗎?
日日都有人犯法 , 有什麼知不知.
你喜歡 年年遊行示威都話打倒赤共又得
長期擺檔打倒赤共都得, 不過請你行動, 不要得把口, 人家如何做各你無關.
不過一定要為自己的行 ...
你咪唔知囉
呢d新聞赤共cut晒所以你地冇得睇
香港係民權方面好多都同國際標準接軌

RE # 46
講來講去無得講, 不停扣人帽子. 不如講下你自己有幾叻?
你講人沒有用的, 你先自己如何做才有用. 別在這裡說完便算.

「掃黃、排廢、消獨!」

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2017-9-18 08:48 PM 發表

你向校長傳教?
唔洗咁多廢話. 學生揀學校自然係要揀埋辦學理念, 天主教學校傳伊斯蘭教, 必踢唔洗諗, 你可以唔信天主教架, 但唔好傳其他教.

中大就係大中華思想根據地. 你去問下唐君毅同錢穆贊唔贊成港獨? 唔抵得就自己開間呀.

問題係你又無料到又要嘈, 咁做等於打劫人地間大學.

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2017-9-18 09:03 PM 發表
RE # 46
講來講去無得講, 不停扣人帽子. 不如講下你自己有幾叻?
你講人沒有用的, 你先自己如何做才有用. 別在這裡說完便算.
係講你唔知囉
嘥我時間唔該都冇聲
重要講番我轉頭
Franzha

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-9-18 09:40 PM 發表

唔洗咁多廢話. 學生揀學校自然係要揀埋辦學理念, 天主教學校傳伊斯蘭教, 必踢唔洗諗, 你可以唔信天主教架, 但唔好傳其他教.

中大就係大中華思想根據地. 你去問下唐君毅同錢穆贊唔贊成港獨? 唔抵得就自己開間呀. ...
你or你子侄被踼左出校?
你講既如果全部都冇發生
咁你咪9up?

中大點樣體現佢既政治主張(如有)及(如要)apply impose restrict落學生度係佢問題
你邊位?Dr.沈?

赤共又走資你唔講?
點解赤共唔去第度走資?
點解赤共唔離開大6離開地球?
why?????????

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2017-9-20 09:01 AM 發表

你or你子侄被踼左出校?
你講既如果全部都冇發生
咁你咪9up?

中大點樣體現佢既政治主張(如有)及(如要)apply impose restrict落學生度係佢問題

你邊位?Dr.沈?

赤共又走資你唔講?
點解赤共唔去第度走 ...
咁你又嘈乜野呢?
中大都講明唔支持港獨, 叫學生好好讀書. 呢個係中大校政, 唔該你收聲啦.

赤共走資又關乜野事? 你無理據要拉開話題? 幼唔幼稚D? 不過你呢D 咁既人, 無計, 都無得救架啦. 自己廢又唔聽人地講.

RE # 50
其實係你自己話我唔知, 因為你想話我係來自大陸, 再乘機講大陸無新聞自由. 由此至終都是你在老屈人, 扣人家帽子.
是你在浪費你自己的時間, 居然想人同你講唔該, 你是否覺得過分? 不過你講得出口, 我相信是你思維問題. 好好解決自己的問題再來吧.
我只是希望你不要講人, 自己做自己認為正確的事, 當然要承擔所做的事的後果.
記住, 是你自己浪費你的時間話我唔知,是你自己開頭搭咀回我的, 別又再屈人好了.

日日都講,真係好煩,講左咁多年都係得個講字,好心唔夠膽做就真係唔好再得個講字啦,咁顯得好垃圾

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2017-9-15 11:53 AM 發表

嗎貼囉.
反正街上日日都有人貼天滅中共.
滅左好多年,愈"滅"愈強

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-9-16 09:41 PM 發表

you should know 討論港獨 has nothing against HK basic law!
陳文敏:基本法沒禁討論港獨 純言論不屬煽動
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26931112
請自重

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-9-16 10:10 PM 發表
I don't think so!
人大針對香港法律已有解釋鼓吹分裂中國不是犯法!  

【短片】「港獨」熱烘烘
范太:唔可以以言入罪
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20121029/51119471
全國人大常 ...
請不要在這裡打X機....
請自重

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2017-9-20 05:46 PM 發表

咁你又嘈乜野呢?
中大都講明唔支持港獨, 叫學生好好讀書. 呢個係中大校政, 唔該你收聲啦.

赤共走資又關乜野事? 你無理據要拉開話題? 幼唔幼稚D? 不過你呢D 咁既人, 無計, 都無得救架啦. 自己廢又唔聽人地講.
我嘈乜呢?
我問俾唔俾貼打倒共產黨之嘛
赤共又真係走資喎
你想我講邊樣丫?
講傳教?
邊個拉開話題啊?
不過我明既
你想我收聲丫嘛
因為有人自己好似你寫第2段裏面咁?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]