• 瀏覽: 10,077
  • 回覆: 96
叫佢哋試下囉,
將會流血嘅又唔係我哋

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-9-16 09:24 PM 發表
中國共產黨下台!
經常示範 香港有言論自由。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-9-16 09:41 PM 發表

you should know 討論港獨 has nothing against HK basic law!
陳文敏:基本法沒禁討論港獨 純言論不屬煽動
http://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26931112
這個保護罩會比你地一手摧毀,求仁得仁。

RE # 14
又係度得把口 ? 唔好話叫你用行動做, 你夠膽出街講我當你贏.
你都係在這裡叫好了, 記得抄多些連結來支持自己的謬論.

【如何理解黃絲邏輯】

A:教大學生會話學校會製造白色恐怖,我好驚驚啊!

B:挑,宜家都好恐怖架,喺香港唔講廣東話,會比人X老母架!

A:啊!?

B:呢頭話言論自由,嗰頭只要話香港係中國既,認自己係中國人,就會比成班人圍埋來話你係支X人,X你老母,叫你返中國架

A:下!?

B:呢班人仲話支持《基本法》添

A:咁...有咩問題?

B:佢地好支持《基本法》第二十七條:香港居民享有言論、新聞、出版的自由,結社、集會、遊行、示威的自由,組織和參加工會、罷工的權利和自由。

A:然後?

B:跟住咪成日話要港獨囉,話有言論自由喔

A:呃?

B:不過佢地從來唔提《基本法》第一條:香港特別行政區是中華人民共和國不可分離的部分。仲有第二十三條:香港特別行政區應自行立法禁止任何叛國、分裂國家、煽動叛亂、顛覆中央人民政府及竊取國家機密的行為,禁止外國的政治性組織或團體在香港特別行政區進行政治活動,禁止香港特別行政區的政治性組織或團體與外國的政治性組織或團體建立聯繫。

A:啊?

B:之前咪有班佔中搞破壞既入左獄,佢地就彈出來話係違法達義,入獄嗰班係政治犯。

A:啊,犯法都有理由???

B:係呀,又唔見佢地講下《基本法》第二十五條:香港居民在法律面前一律平等。同埋第四十二條:香港居民和在香港的其他人有遵守香港特別行政區實行的法律的義務。

A:選擇性支持?我好驚驚啊!

B:係呀係呀,呢班人好中意話人地選擇性執法,但自己又選擇性支持《基本法》,好有邏輯思維架,啱心水就拿來用,唔啱就睇唔到

A:咁班人係邊個?我見到要行遠啲

B:佢地自稱黃絲,唔好同佢地講邏輯啊,佢地認為自由民主大曬,唔講法律,佢地會將犯法講成違法達義,唔好評論佢地既行為啊,佢地認為自己既一切行為都係公義既,佢地認為自己就係代表民主,支持佢地就係支持民主,唔支持就系違反民意,鬼知佢地代表邊嗰咩

A:哇,成個邪教咁,好恐怖啊

B:係呀,係好恐怖架

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-9-16 10:10 PM 發表
I don't think so!
人大針對香港法律已有解釋鼓吹分裂中國不是犯法!  

【短片】「港獨」熱烘烘
范太:唔可以以言入罪
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20121029/51119471
全國人大常 ...
范徐麗泰只係人大常委成員之一。
人大常委會並無對這一點作出釋法。

一見倒毒果日報已經唔洗討論,
佢哋最叻作嘢同扭曲事實,
只有啲幼稚,冇文化水平,冇獨立思考能力嘅智智障人士先會睇

貼乜q 自己直接去打啦  
講又唔做 仲有幼稚個d小學雞

引用:
原帖由 WongManTak 於 2017-9-16 11:48 PM 發表
你釋法?
人地舉港獨標語都不理你!
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20150530/photo/bkn-20150530153831627- ...
我有講過我釋那一條法嗎?
我講的只係事實,你可以否定嗎?
你是否有認知障礙?

你出示的圖片 正正顯示出過去 20 年基本法一直維護香港人的言論自由

中大本身就係以大中華思想立校, 之前果D 結束一黨專政自然係任貼, 但你想將中大同中國切割, 唔該過主轉校. 你試下係天主教學校傳伊斯蘭教, 睇下踢唔踢你出校.
學生會會歌都唱, 承擔著整個民族的光輝. 佢地知唔知點解架. 傾莊時真係無人丙佢地?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]