• 瀏覽: 21,176
  • 回覆: 197
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-9-16 01:37 PM 發表

你們中共囯人被共慘黨以破世界紀錄式地殘殺了六、七千萬人,而你竟把這滿手先血的屠夫政權叫做“王”, 這足以證明你們中共囯人都喪盡天良、顛倒是非到極度無恥的程度!

你們幾千年來都沒有屬於自己的國家,只能 ...
你之前唔係寫過億人被共慘黨以破世界紀錄式地殘殺咩?
點解而家縮左水, 寫六、七千萬人?

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-9-16 03:13 PM 發表

這個西安賣衫的為何要買香港的房子,大陸沒房子賣嗎?

既然大陸這麽富貴, 那麽閣下何時舉家移居中共囯 享受 優質 奴隸生活, 享用 匪共 的一匪 專政, 留下一代在大陸接受 愛蟈教 ...
私人醒.....我一個工程師朋友,月入十一萬到五十五歲真的搬了去樟木頭享受人生,我剛和他們一家自駕遊了中國二十五天,親眼看到了中國天翻地覆的急劇變化,誰是奴,誰是匪,為何我一個都看不見?

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-9-16 04:41 PM 發表

咁快捨棄白話? 反骨仔
咁快唔記得你請乜-?原來你係叫人衝自己縮

唔怪得之你咁糊塗啦, 專睇D斷章取義嘅報紙
屈小姐係引述市民的反映, 明報就話俾盲毛讀者聽, 話佢提出一國一制的建議...
擘大你對眼睇清楚啦

敬酒不飲飲罰酒19  前天寫了篇給張德江委員長的信,提出不如取消50年不變、提早一國一制的建議,沒想到原來不止我和我的朋友這樣想,讀者反應也熱烈,一個早上,已經有很多具名具姓的人來電郵,有的要我幫忙在信上加上他們的名字,有的要附上他們的意見,一同聯署中央進諫。

以下是部分民意撮要:

「50年不變加送50年不管,還講明河水不犯井水,哪有不亂之理?蟻民只求安居樂業,乜制都無所謂……」

「一國一制好呀,從此回內地不用兩地車牌,一出家門可直接乘高鐵到西藏,香港的政治垃圾可即時關進拉薩監獄。」

「中醫治病是把所有病毒散發出來,對症處理。西醫是靠打壓,理念不一樣。香港現在正是毒發期間……」

「其實除了香港人覺得自己很重要外,誰管你?」

「香港人是敬酒不飲飲罰酒了!」

見解太多,不能盡錄。

當然,若一國兩制壽終正寢,也許會換來國際間的批判。但其實何必擔心國際如何看中國,以今日中國之強大國力、香港的微小影響力,即使收回一國兩制,大家只會像英女皇那樣,在背後說說是非,誰會為了地球上一粒小小的芝麻,得罪一個崛起中的泱泱大國?

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-9-16 04:51 PM 發表

咁快唔記得你請乜-?原來你係叫人衝自己縮
你講民主老妖嗎?
他們怎能跟我相提並論?
看來你忘記食葯

引用:
原帖由 hkg1842 於 2017-9-16 01:37 PM 發表

你們中共囯人被共慘黨以破世界紀錄式地殘殺了六、七千萬人,而你竟把這滿手先血的屠夫政權叫做“王”, 這足以證明你們中共囯人都喪盡天良、顛倒是非到極度無恥的程度!

你們幾千年來都沒有屬於自己的國家,只能 ...
你們香港幾萬年都立不到國,永世活在別人的腳下,這就是香港人被世人恥笑的原因。
冇香港話,冇香港字,冇香港文化,乜都係其他人的,還有面在這獻世???

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-9-16 04:58 PM 發表

你講民主老妖嗎?
他們怎能跟我相提並論?
看來你忘記食葯
咁又係,人地學富五車,閣下又真係無得同佢地相提並論呢?

至於你要食乜藥,請向閣下醫生請教

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-9-16 04:55 PM 發表

唔怪得之你咁糊塗啦, 專睇D斷章取義嘅報紙
屈小姐係引述市民的反映, 明報就話俾盲毛讀者聽, 話佢提出一國一制的建議...
擘大你對眼睇清楚啦

敬酒不飲飲罰酒19  前天寫了篇給張德江委員長的信,提 ...
「向全國人大委員長張德江發信,表示很多人與她一樣愈來愈期待一國一制

咁仲唔係鼓吹?

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-9-16 06:58 PM 發表

咁又係,人地學富五車,閣下又真係無得同佢地相提並論呢?

至於你要食乜藥,請向閣下醫生請教
人地剝衭唔區, 你咁勤力幫人宣傳, 週未夜都唔去玩, 又咁掛住我, 巧揀棟啊

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-9-18 08:10 AM 發表

人地剝衭唔摳, 你咁勤力幫人宣傳, 週未夜都唔去玩, 又咁掛住我, 巧揀棟啊
6點幾去玩?玩乜呀,睇來閣下好少去玩

咁無計架,閣下既笑話咁好笑!又真係幾令人回味

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-9-18 08:13 AM 發表

6點幾去玩?玩乜呀,睇來閣下好少去玩

咁無計架,閣下既笑話咁好笑!又真係幾令人回味:smile_3 ...
咁肉緊想話俾人聽你成日去蒲?
我地出海係要早D架, 你未試過咩?

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-9-18 08:16 AM 發表

咁肉緊想話俾人聽你成日去蒲?
我地出海係要早D架, 你未試過咩?
哦!見你咁想知,我咪講囉!

咁又係,出海坐大飛走私係要早d

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-9-18 08:29 AM 發表

哦!見你咁想知,我咪講囉!

咁又係,出海坐大飛走私係要早d
估到你會咁講
我本來唔想俾人知我坐遊艇去釣魚, 費事你眼紅

引用:
原帖由 劉婕 於 2017-9-18 08:34 AM 發表

估到你會咁講
我本來唔想俾人知我坐遊艇去釣魚, 費事你眼紅
咁段估又係「愛國人士」既「強項」

奇怪,我成日同d朋友出海遊船河!都係近中午出發!又有幾早呢?

引用:
原帖由 kglam98 於 2017-9-18 08:38 AM 發表

咁段估又係「愛國人士」既「強項」

奇怪,我成日同d朋友出海遊船河!都係近中午出發!又有幾早呢?
嗱嗱嗱....
你冇高級裝備去釣夜魚就唔好學人吹啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]