• 瀏覽: 20,607
  • 回覆: 222
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 sosialwong 於 2017-9-13 07:50 AM 發表
支持長毛, 繼續努力, 加油!
支持長毛,繼續努力,加油爆炸,變爆炸頭!

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2017-9-13 07:29 AM 發表
因宣誓問題被高等法院裁定喪失立法會議員資格的社民連梁國雄(長毛)和劉小麗昨日正式入稟上訴,但就高調呻窮,長毛稱自己已窮得獲法援署全數資助上訴,並笑着說︰「我好多謝香港嘅納稅人。」
梁國雄笑住「多謝納稅 ...
咁你啲仆街泛民就唔好再話政府打壓啦 !

我有份納稅 雖然吾多 但真心不想用在他和一眾大學生身上

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2017-9-13 07:33 AM 發表
法援+補選
香港人埋單
估計1億元
這是犯民自私行為
上次5區公投已經係咁浪費公帑,
睇見上星期兩母子餓死公屋真係
無野好講。

慢慢享受。

附件

20170906_682a565167f97588cf8eZWexge8mslPY.jpg(78.71 KB)

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2017-9-13 07:31 AM 發表
睇新聞報導,
長毛狗講呢句話嘅時候,
嘴角係陰笑㗎!
俾着我都笑喇

始作俑者係因為中國政府器量窄,堅持要玩嘢DQ長毛等反對派議員,結果咪要香港納稅人出錢津貼阿爺去玩DQ囉

引用:
原帖由 藥水王 於 2017-9-13 08:13 AM 發表
長毛抗爭2拾多年,除左叫人捐錢,仲有什麼建樹?
振興紙扎業

法援既審批標準
明顯存在好大問題 ...

引用:
原帖由 無聊的小市民 於 2017-9-13 07:33 AM 發表
法援+補選
香港人埋單
估計1億元
這是犯民自私行為
應該唔止1億

絕對係浪費緊香港人嘅錢
可以斷言,佢完全知道無勝訴機會
因為陳述上訴"理據"喺上次高審已經羅列過
選擇尼兩個人上訴只係為 4+2 補選舖路
希望政府分前後補選,保留原來議席機會可能較大
選舉委員會應該等到上訢審判完成,先一次過補選
前後補選短期內勞民傷財,浪費公帑