• 瀏覽: 109,126
  • 回覆: 431
  • 追帖: 7
+16
引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-9-12 08:52 AM 發表

因為醫生係經過嚴格訓練!
我有個師兄讀醫講佢地見慣晒呢啲嘢

天網恢恢,疏而不漏。

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-9-12 07:46 AM 發表
任中文大學醫學院麻醉及深切治療學系副教授的許金山,在沙田威爾斯親王醫院為名譽高級醫生。他學術成就高,且網球球技了得,曾任中大女子網球隊名譽領隊,是學生眼中文武雙全的良師益友。據他們友人透露,許氏夫婦一 ...
又唔好未審先判—》...親生女都可以殺,真係泯絕人性!...

殺人動機係乜

案已破,同小三有關, 毒果有全面故事,自己去睇就明。

引用:
原帖由 mo8519 於 2017-9-12 08:48 AM 發表
殺左自己最親嘅人都可以當無事發生過繼續住返同一間屋同工作,做醫生可以做到咁無人性嘅?
香港dse無一科叫道德必修科,好多在上位者都啲高智商人渣。

引用:
原帖由 onne 於 2017-9-12 09:45 發表
金田一來了!
尋冤得雪!
我覺得似鑑證實錄

引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2017-9-12 10:06 AM 發表

又唔好未審先判—》...親生女都可以殺,真係泯絕人性!...
被告好似冇否認喎!

早上被捕 警車送到法庭
許金山今早被捕後,由警車載到法庭應訊。今午的提堂程序歷時僅約5分鐘,身穿淺灰色格仔恤衫的許金山站在犯人欄內,雙手放背後,神色凝重,靜靜地看着前排的律師席。當法庭書記分別讀出兩項控罪的內容,問許是否明白時,他略略思考,用非常微弱的聲音回答:「Yes」,一邊深深地點頭。
控方申請將案件交由東區法院進行交付審訊程序,轉往高院審理,裁判官批准申請,定於下月16日在東區法院再提訊。辯方大律師梁耀煒在庭上稱,許不反對安排,亦沒有保釋申請。許隨即由懲教人員帶走,將由囚車載走。方律師指有關案情不便評論,但透露被告的親友今午沒有到庭旁聽。
案件由沙田區重案組第二隊督察林家裕負責。

自己老婆同個女都殺,禽獸不如

引用:
原帖由 sixtortoises 於 2017-9-12 10:06 AM 發表
天網恢恢,疏而不漏。
只是其中不漏,很多人的陰質野都漏漏。

引用:
原帖由 小稀 於 2017-9-12 08:48 AM 發表

其實都唔可以斷定係佢做, 可以汽車真的壞了,
毒氣倒滲入球中
有無睇內容???汽車檢查無壞!

引用:
原帖由 mo8519 於 2017-9-12 08:48 AM 發表
殺左自己最親嘅人都可以當無事發生過繼續住返同一間屋同工作,做醫生可以做到咁無人性嘅?
恐怖

咁高調拉人,明顯已經夠晒料做佢

引用:
原帖由 cueman 於 2017-9-12 10:20 AM 發表
咁高調拉人,明顯已經夠晒料做佢
被告冇否認控罪,冇要求保釋,應該係證據確鑿...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]