• 瀏覽: 109,178
  • 回覆: 431
  • 追帖: 7
+16
金田一來了!
尋冤得雪!

一個咁高學問,可以做福社會的人材,如果被自己一念之差起殺人念頭,太可惜了

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-9-12 07:46 AM 發表
任中文大學醫學院麻醉及深切治療學系副教授的許金山,在沙田威爾斯親王醫院為名譽高級醫生。他學術成就高,且網球球技了得,曾任中大女子網球隊名譽領隊,是學生眼中文武雙全的良師益友。據他們友人透露,許氏夫婦一 ...
中大首名政治犯

引用:
原帖由 ka626168 於 2017-9-12 09:27 AM 發表
可憐的三個孩子,已經冇左媽媽和家姐(妹妹),現在又要面對爸爸係殺死她們的兇手,有咩深仇大恨要落此毒手
虎毒不吃兒,唔理係唔係誤殺?但之後仲可以咁冷靜,當無事發生...真係好撚恐佈!

引用:
原帖由 Cepa 於 2017-9-12 08:24 AM 發表

佢上年都比警方拉過,但因証據不足,所以才放佢,今次應有足夠証據才高調話拉佢。
放完再拉一定唔簡單...

無毒不丈夫!人中之龍!

引用:
原帖由 onne 於 2017-9-12 09:45 AM 發表
金田一來了!
尋冤得雪!
好似推理小說
日本外國都看了不少
好似唔覺有咁嘅劇情

引用:
原帖由 terryleung365 於 2017-9-12 08:33 AM 發表

殺人動機,不外乎為女人同錢!
夫婦感情有變 女兒無辜陪葬
去年五月警方曾拘捕許及另一女助教,後來將兩人釋放。據了解,當時因毒理報告未完成,證據未足,但最近因科學鑑證及毒理報告已完成,諮詢律 ...
可以離婚,但唔想分身家。
又或者佢老婆知道一些秘密。

引用:
原帖由 小稀 於 2017-9-12 08:48 AM 發表

其實都唔可以斷定係佢做, 可以汽車真的壞了,
毒氣倒滲入球中
傳:有麻醉藥,並非只是一氧化碳

引用:
原帖由 bigboy2 於 2017-9-12 09:43 AM 發表

i am sorry to say, if this man really killed his wife and his daughter, these 3 children can be in great danger.  
PROFESSIONAL  MURDERER !

如果殺人最後屬實,不外婚外情,錢銀,性侵,

咁似神探伽利略D Case, 警察又要找專家幫手查証,做實驗找真兇。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2017-9-12 09:57 AM 發表

可以離婚,但唔想分身家。
又或者佢老婆知道一些秘密。
有三女一子,應該可以分過半身家!

讀甘多書都系低智商,食完帶回家任何女都會老,到真的飛得幾多件,我就唔鬼信同個後生雙逢恨晚,貪美免真的系出面食完冇手尾都好過帶回家

天理難容

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]