註冊 登入

[本港新聞評論] 煽動罪處理港獨 胡漢清指不過時

煽動罪處理港獨 胡漢清指不過時 E-mail 此主題給朋友

基本法研究中心主任、資深大律師胡漢清認為,現行《刑事罪行條例》中,第9、10條的煽動罪及第14條賦權警務或公職人員移走煽動刊物,均可應用於處理校園港獨問題。他不認同有關法例過時,「擺得喺度就係法律」。
胡漢清表示,掛港獨橫額和派發單張的行為屬嚴重違憲,必定有法律後果。香港不可能在國家安全方面出現法律                ...

https://www.facebook.com/HongKongGoodNews/videos/1696907960383133/

即係拉得!!!

新聞來源連結:
https://www1.hkej.com/dailynews/politics/article/1653378/%E7%85%BD%E5%8B%95%E7%BD%AA%E8%99%95%E7%90%86%E6%B8%AF%E7%8D%A8++%E8%83%A1%E6%BC%A2%E6%B8%85%E6%8C%87%E4%B8%8D%E9%81%8E%E6%99%82進入香討影片區

九七七一交接時, 巨門化忌陀羅兄
天梁天壽擎羊父, 難為香江夾其中
有人聲稱「無畏無懼」、「願從容就義」,如今大可「求仁得仁」。

擺得喺度就係法律!正!!

應該要拉啦 !
否則社會俾港獨黃絲學生撕裂及破壞法治!

我愛渣打金龍

回覆 引用 TOP

对于这种畜生,必须严惩,绝不宽恕

你地放心,政府咁多黃絲,個個部門一味死拖,請等十年。到時就話程序出錯做放生藉口

運籌於帷幄中●決勝千里之外
引用:
原帖由 ichthys2 於 2017-9-9 10:03 PM 發表

有人聲稱「無畏無懼」、「願從容就義」,如今大可「求仁得仁」。
你無講錯,有人聲稱。
佢咪即係得把臭口講吓囉。
拉佢?失禁都有份。
呢種門口狗,咪剩係識講粗口,
時時三五成群。
單對單,佢純個隻羊啦

我叫黃毛假髮狗
我好鐘意食臭臭
最鐘意睇任展狗全家,
一隻一隻咁浸死。
引用:
原帖由 碎邪達人 於 2017-9-10 02:14 AM 發表

你地放心,政府咁多黃絲,個個部門一味死拖,請等十年。到時就話程序出錯做放生藉口
識法咪破法啦

我叫黃毛假髮狗
我好鐘意食臭臭
最鐘意睇任展狗全家,
一隻一隻咁浸死。
做野律政師

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wasana 於 2017-9-10 02:16 AM 發表

識法咪破法啦
好多香港人有大香港心態,被人追上來變左落後,內心根本唔服氣。尤其係有專業資格嗰班。

一間公司仔都識玩行政拖延啦

引用:
原帖由 碎邪達人 於 2017-9-10 02:21 AM 發表

好多香港人有大香港心態,被人追上來變左落後,內心根本唔服氣。尤其係有專業資格嗰班。

一間公司仔都識玩行政拖延啦
呢次衝住主席去,
你估會點?
宣揚港獨,
Cap 200(2)(3)都拉得。
終身監禁。
主席7月先講完,領土完整。
依家班傻仔就跳出嚟找死。
條片傳到咁多人知,
睇吓又拖得幾耐。
不過香港警隊咁軟弱,
拉唔拉人都成問題。

我叫黃毛假髮狗
我好鐘意食臭臭
最鐘意睇任展狗全家,
一隻一隻咁浸死。
其實如果當初25田唔係阻住23條通過,根本好多嘢唔會發生

熱門搜尋: 髮型 永久脫毛 護髮 防脫髮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wasana 於 2017-9-10 02:35 AM 發表

呢次衝住主席去,
你估會點?
宣揚港獨,
Cap 200(2)(3)都拉得。
終身監禁。
主席7月先講完,領土完整。
依家班傻仔就跳出嚟找死。
條片傳到咁多人知,
睇吓又拖得幾耐。
不過香港警隊咁 ...
警隊處理佔中一招破功,全世界的跌哂眼鏡。今次等出面人幫手搵齊證據,做釘子健2.0,睇下內鬼點拖延先。

引用:
原帖由 碎邪達人 於 2017-9-10 02:47 AM 發表

警隊處理佔中一招破功,全世界的跌哂眼鏡。今次等出面人幫手搵齊證據,做釘子健2.0,睇下內鬼點拖延先。
你話揸庄條友?
同一狗房痾出嚟,
點都好好多。
你睇戴就知

我叫黃毛假髮狗
我好鐘意食臭臭
最鐘意睇任展狗全家,
一隻一隻咁浸死。
法律還在 為什麼 不執行

黃絲 法官 包庇

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。