• 瀏覽: 8,492
  • 回覆: 81
+3
9月7日教大校長張仁良表示閉路電視片段顯示兩名男子張貼有關字句,若是外面人就放他上網. 9月8日截圖流出後教大卻表示高度關注閉路電視截圖外洩事件並深表遺憾,校方將通知私隱專員公署跟進,呼籲各方停止轉發有關圖片,以保障當事人的私隱
為何保安資料外洩不報警求助. 教大管理為何出現混亂

投票項目 ( 多選 : 最多可選 3 項 ) 參與人數 13

1. 1. 校長說過要放, 當然按校長決定行事

10 (66.67%)

2. 2. 有教大職員未經許可把圖片取用及公開, 應控以不誠實使用電腦罪

4 (26.67%)

3. 3. 有黑客入侵教大保安系統, 教大應報警求助及責罰保安系統管理人員

1 (6.67%)

引用:
原帖由 nigel2014 於 2017-9-9 03:31 PM 發表

校方通知私隱專員公署做方正確,如果牽涉刑事成份,公署會轉介警方跟進,有咩問題呢?

始作俑者吾譴責?而家玩針對校長?

真係痴鳩撚線!
又係度轉移視線. 一單還一單. 駛唔駛香討個個帖要譴責貼大字報先比出, 係你就叫版主定新規則

引用:
原帖由 kxkx 於 2017-9-10 02:49 AM 發表

又係度轉移視線. 一單還一單. 駛唔駛香討個個帖要譴責貼大字報先比出, 係你就叫版主定新規則
我無意見喎,你有興趣咪叫版主做囉。反正少咗柒帖,我就少咗樂趣。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-9-9 03:01 PM 發表
警察快啲做嘢,搵出不誠實使用電腦罪嘅疑犯。
睇校方幾時報警就略知一二

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-9-9 07:58 PM 發表

冇ga,我唔支持港獨,但係支持貼滿港獨單張咁lor,我真係冇盲撐港獨,但唔準撕走港獨單張wor
你貼黃絲死全家,我都認為唔準撕走。

呢個係言論自由...

引用:
原帖由 caledis 於 2017-9-10 01:44 PM 發表

你貼黃絲死全家,我都認為唔準撕走。

呢個係言論自由...
算吧啦你,跟689一齊收X啦
一係就認左反中佢啦,講乜野“只”反689

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-9-10 01:48 PM 發表

算吧啦你,跟689一齊收X啦
一係就認左反中佢啦,講乜野“只”反689
你就真係算吧啦,講嘢冇point,就淨係識叫人「收皮」。

無論你想表達「黃絲死全家」或者「殺晒全泛民」,我都維護你表達你睇法嘅自由。

不過「共粉」就對別人嘅自由毫無尊重。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-9-10 02:34 PM 發表

你就真係算吧啦,講嘢冇point,就淨係識叫人「收皮」。

無論你想表達「黃絲死全家」或者「殺晒全泛民」,我都維護你表達你睇法嘅自由。

不過「共粉」就對別人嘅自由毫無尊重。
我幾時叫你「收皮」,我想講有人話自己“只”反689,到底個“只”字點解?呢個post唔關689事,你出咩聲jei,出聲反就唔係“只”啦

你根本就係反中撐港獨,又唔係咩羞事,點解要唔認,我絕對尊重你反中撐港獨ga“自由”wor

共粉?我“只”反黃絲,不過都好支持共和黨侵侵,又唔係咩羞事,認“共粉”又如何?

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-9-10 01:48 PM 發表
算吧啦你,跟689一齊收X啦一係就認左反中佢啦,講乜野“只”反689
引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-9-10 05:03 PM 發表

我幾時叫你「收皮」,我想講有人話自己“只”反689,到底個“只”字點解?呢個post唔關689事,你出咩聲jei,出聲反就唔係“只”啦

你根本就係反中撐港獨,又唔係咩羞事,點解要唔認,我絕對尊重你反中撐港獨ga“自 ...
你的確冇叫我「收皮」只係跟689一齊收X,收X可能係「收錢」,唔好意思,我唔解咗,原來係同689一齊收錢。

反689,當然係指所有689嘅政策,觀點,逢共必瀨等等。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-9-10 05:10 PM 發表

你的確冇叫我「收皮」只係跟689一齊收X,收X可能係「收錢」,唔好意思,我唔解咗,原來係同689一齊收錢。

反689,當然係指所有689嘅政策,觀點,逢共必瀨等等。
呢個post唔關689事lor

引用:
原帖由 starr 於 2017-9-9 04:28 PM 發表

呢D唔係叫「公眾知情權」咩?
看來你也支持大學公開閉門會議內容

今次點解冇公眾知情權?

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2017-9-10 05:23 PM 發表

呢個post唔關689事lor
張仁良係689委任嘅,唔關佢事?

引用:
原帖由 kxkx 於 2017-9-9 13:34 發表
9月7日教大校長張仁良表示閉路電視片段顯示兩名男子張貼有關字句,若是外面人就放他上網. 9月8日截圖流出後教大卻表示高度關注閉路電視截圖外洩事件並深表遺憾,校方將通知私隱專員公署跟進,呼籲各方停止轉發有關圖 ...
冇一國一制,香港冇運行。

引用:
原帖由 caledis 於 2017-9-10 08:01 PM 發表

張仁良係689委任嘅,唔關佢事?
咁都入到689數,冇得頂啦你

引用:
原帖由 bobho 於 2017-9-10 07:57 PM 發表
今次點解冇公眾知情權?
公眾知情權呢樣野要問陰莖仔啦,我記得唔係黃絲撐陰莖仔做得啱,不過雙重標準佢地都慣ka la