• 瀏覽: 8,071
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
根本中國都唔當你係對手,難聽D側係你未夠班唔覺得你存在對佢有威脅。
自High話人地擔心佢,笑死。

自High

引用:
原帖由 danelee 於 2017-9-6 11:46 PM 發表
印度人真悲哀。
x2

引用:
原帖由 kitkit987 於 2017-9-7 09:56 AM 發表
印度47年獨立,中共49年建國

一個民主國家,一個共產國家

其實都幾有趣,大家一窮二白開始發展,現在兩國發展有目共睹,中共重要一直俾全球歐美地區打壓,不過同時亦顯得中國人其實係幾咁有能力
間接說明西方國家緣何要打壓中國,
其中一個理由係中國人有經濟頭腦,
當經濟發展上來……文化、軍事、科學等就會隨後跟上,
西方各種優勢就會被動搖,
有遠見嘅政治家都會一早採取打壓策略,
以防自身利益及優勢被損害。
反觀印度,
對西方而言就係欠缺了中國那種經濟頭腦,
所以能夠被西方所接受?

印度都有64.菊花之流專家

引用:
原帖由 威老利 於 2017-9-6 11:14 PM 發表

印度人也很喜歡用腦的,上班第1天就會思考怎樣可以付出最少拿取最高回報,也會整天在想著怎樣把責任推到別人身上。
印度人工作上也比較少犯錯,他們都很明白做多錯多,做少錯少,唔做唔錯的道理!
我都覺得印度係聰明反被聰明誤

走精面對中長期發展有壞影響

三叉國?唔知嘅俾佢嚇死,知嘅笑死!

啊Q精神

中國唔係超級大國,同印度唔同級數,唔好比較了

太長,自hi無很用,,,厠所都未搞掂,自稱超級大國

引用:
原帖由 starr 於 2017-9-6 22:44 發表
除了人口眾多,我看不到兩國有什麼共通點
當中太多脫離現實的觀點...
但印度人應該想想為什麼起步點比新中國高,70多年後卻比中國低很多
贏在起跑線 倒在終點前

引用:
原帖由 kitkit987 於 2017-9-7 09:56 發表
印度47年獨立,中共49年建國

一個民主國家,一個共產國家

其實都幾有趣,大家一窮二白開始發展,現在兩國發展有目共睹,中共重要一直俾全球歐美地區打壓,不過同時亦顯得中國人其實係幾咁有能力
印度立國豈是一窮二白,外國援助,最有趣的事,援助最多的卻是兩個陣營,英國和蘇俄,反而中國均被兩個陣營抵制。

阿三自己升自己上神枱

引用:
原帖由 chaolininin 於 2017-10-23 11:45 PM 發表
阿三自己升自己上神枱
都唔係淨得佢自high嘅,
勾尾有份刻意將佢抬高!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]