• 瀏覽: 13,013
  • 回覆: 89
+12
其實好簡單,因為新移民也不肯返!

新移民有人脈,大把親人,表親,鄉親父老同學同事在大陸,他們也無法生活得好過在香港住70呎公屋(即是大陸6平多少少),那有什麼可能香港年青人,無親無顧,可以在大陸發展?

男的返去實做奴隸,女的肯定被公安民警當雞玩。

港官當年輕人是白痴嗎?

新移民肯大批大批自願返內地,先會有年輕人信。

港高官幾時安排大批大批新移民返大陸發展?

高官快出來呼籲新移民回鄉發展啊!大陸已經唔同哂了!

見呀 謝霆鋒、劉愷威、陳偉霆 ……,個個上親去都唔肯返番落黎,都唔知點解!

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-8-25 12:14 AM 發表
見呀 謝霆鋒、劉愷威、陳偉霆 ……,個個上親去都唔肯返番落黎,都唔知點解!
因為佢係謝霆鋒,你唔係。你係會返落嚟。

本土年青人係唔需要發展,,佢要要既係浪漫同精彩...所以要去坐監,,,佢地要真坐監,,,壁屋好快爆棚...

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-8-25 12:14 AM 發表
呢d係新移民咩?

引用:
原帖由 Barocc0122073 於 2017-8-25 12:47 AM 發表
本土年青人係唔需要發展,,佢要要既係浪漫同精彩...所以要去坐監,,,佢地要真坐監,,,壁屋好快爆棚...
為何新移民不需要發展?因為他們要做蝗蟲乞綜援公屋?

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-25 12:56 AM 發表

呢d係新移民咩?
唔係,係偽人。

謝霆鋒係加拿大新移民
劉愷威只係去加拿大讀書,冇移民
陳偉霆就齋讀國際學校
返到內地,真係好似卿香d咁喎   
引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-25 12:56 AM 發表

呢d係新移民咩?

其實係可以,只係你想唔想

引用:
原帖由 eta2892a2 於 2017-8-25 01:20 AM 發表
謝霆鋒係加拿大新移民
劉愷威只係去加拿大讀書,冇移民
陳偉霆就齋讀國際學校
返到內地,真係好似卿香d咁喎   

咁你還不快d返去,新移民返大陸賺好多錢,快d走!

有能力嘅,去邊度都有得發展!
廢青唔反省長進,去邊度都係廢青!

引用:
有冇實力既問題,冇既只可以對住電腦9叫

80 年來港. 咁都叫"新"移民?
咁香港有一半人都係"新"移民同後代.

樓主分分鐘都係.

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2017-8-24 10:02 PM 發表
其實好簡單,因為新移民也不肯返!

新移民有人脈,大把親人,表親,鄉親父老同學同事在大陸,他們也無法生活得好過在香港住70呎公屋(即是大陸6平多少少),那有什麼可能香港年青人,無親無顧,可以在大陸發展?

...
唔出街既人思想最可怕

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]