• 瀏覽: 2,493
  • 回覆: 37
+2

同是大律師公會前主席的石永泰和梁家傑昨日出席電視節目討論覆核刑期案,石永泰提及梁家傑做完大律師公會主席後從政,而自己則無政無黨亦不會從政,「因為join咗之後反而一定要永遠講同一方向嘅嘢」,正正暗串梁家傑。梁家傑語塞,好一會兒才回一句「都唔係嘅」。

梁家傑自爆老屎忽
梁家傑或者為挽回面子,引用他人言論,指政府對沒有對獲輕判的「藍絲」提出刑期覆核,是「大細超」云云。點知反狠狠摑了自己一巴。在所謂反對派聲稱優待「藍絲」的個案中,其中一宗是兩名因佔中生計受損的運輸工人向黃之鋒投擲雞蛋,獲判罰款。反對派聲稱律政司沒有就此案覆核刑期,是「放生兩人」云云。然而事實是律政司有向法院提出覆核,要求加刑,兩人最後改判監禁兩星期。這些反對派卻視而不見,當沒有發生。

石永泰又提到佔中禍首戴耀廷2014年後「講嘢都無人聽」,話鋒一轉,突破盲腸地指梁家傑「其實你講嘢都無咩人聽」。梁家傑自己知自己事,只得認衰認同,更自爆年輕人指他是「老屎忽」,「廿幾年都做唔到嘢」。
原圖:文匯報

真係大大巴刮埋去涼瓜塊面上!涼瓜傑講野永遠為反而反,指鹿爲馬,做賊喊捉賊,滿嘴歪理...早已經毫無公信力,無人聼是事實!

新聞來源連結:
https://hkgpao.com/articles/146360

<span style="color: grey; "><span style="font-size: 1.5rem">對自己有利,就自由貿易!</color>
<span style="color: grey; "><span style="font-size: 1.5rem">對自己無利,就制裁禁止!</color>
佢嘅民主,只有佢講無你講,就算你講咗佢都唔聽,只係無限loop再講講講,真係啋佢都晒尻氣……

引用:
原帖由 山上的天才 於 2017-8-23 02:13 PM 發表

同是大律師公會前主席的石永泰和梁家傑昨日出席電視節目討論覆核刑期案,石永泰提及梁家傑做完大律師公會主席後從政,而自己則無政無黨亦不會從政,「因為join咗之後反而一定要永遠講同一方向嘅 ...
香港所謂民主派就係一個政治立場永遠行先忘記選擇對市民好的政策比政治更重要

引用:
原帖由 山上的天才 於 2017-8-23 02:13 PM 發表

因為join咗之後反而一定要永遠講同一方向嘅嘢
湯渣華就係唔想咁所以跳船

石永泰講得咁坦率  要小心俾港獨黃絲追擊!

入黨就一定要為黨講話。

娘瓜叫仔女出來衝啦

呢期石大撞好正義..........黃絲會否屈石大撞投共鳥

涼瓜自己講野就可以無證無據就講, 人地政府講乜都要人拿證據

引用:

同是大律師公會前主席的石永泰和梁家傑昨日出席電視節目討論覆核刑期案,石永泰提及梁家傑做完大律師公會主席後從政,而自己則無政無黨亦不會從政,「因為join咗之後反而一定要永遠講同一方向嘅 ...
涼瓜杰真係政棍之中政棍...

引用:
原帖由 clipperwood 於 2017-8-23 02:26 PM 發表
呢期石大撞好正義..........黃絲會否屈石大撞投共鳥
無黨無派,兩面都插,咁先過癮!

涼瓜賤格
眾所周知
妖言惑眾
害人不淺

梁家傑好柒

引用:
原帖由 WingSY001 於 2017-8-23 02:27 PM 發表
涼瓜自己講野就可以無證無據就講, 人地政府講乜都要人拿證據
成日以爲自己好好辯才,

市民聽得多都知道佢滿口歪理,

係佢自己無知覺!

你估人渣傑唔知自己9噏咩..呢條仆街政棍扮嘢死撐啫,咁偉大點解佢d仔女唔做太陽花 ? 做監躉 ?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]